' YENİ ŞARKISI TANGO İLE ;” KADINA ŞİDDETE HAYIR” DEDİ

SANAT 10.08.2020 - 15:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2871+ kez okundu.
 

' YENİ ŞARKISI TANGO İLE ;” KADINA ŞİDDETE HAYIR” DEDİ

''Bijan Mortazavi''nin yeni şarkısı ''Tango'' Kanadalı besteci Loreena McKennitt tarafından yıllar önce bestelenmiştir
İran'ın en iyi beste ve kemancısı olarak kabul edilen "Bijan Mortazavi" 3 yaşında keman çalmaya başlayarak, 11 yaşında İran'ın müzik yarışmasında birinci olmuş ve yine aynı yaşlarda 32 kişilik orkestraya kendi şarkıları eşliğinde şeflik yapmıştır. Uzun yıllardır Amerika'da yaşayan ''Bijan Mortazavi''; Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyalet Üniversitesi'ndeki inşaat eğitimimin ardından Southampton Solent University'de müzik doktorasını tamamlayarak 1990 yılında 'en çok satan albüm' seçilen ilk albümünü yayınlamıştı. Aranjmanlarda kullanılan tüm enstrümanları bizzat çalma yeteneğine sahip olan ''Bijan Mortazavi''; ulusal ve uluslararası kapalı gişe satışların olduğu konserlerde ciddi ve etkileyici bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır. 170'den fazla beste yapan, 4000'den fazla konserde enstrümantal olarak onları icra eden ''Bijan Mortazavi''nin yeni şarkısı ''Tango'' Kanadalı besteci Loreena McKennitt tarafından yıllar önce bestelenmiştir. Melodisinin bu kadar naif ve güzel oluşu farklı ülkelerde tekrar tekrar icra edilmesine sebep olmuştur. ''Tango''ya enstrümanları ile yeniden hayat veren ''Bijan Mortazavi'' Orta Doğu ve tüm Dünyadaki kadınların geçmişte ve günümüzde yaşadığı acı, tatsız ve haksızlıkları hissetirerek, eşinden bir Orta Doğu kadını olarak bu hissi tamamlaması ve koroda sesiyle eşlik etmesi konusunda destek almıştır. ''Bijan Mortazavi'' yeni projesi ''Tango''nun var oluş sebebinin kadınlar olduğunu dile getirerek duygularını ise şu sözlerle ifade etti; ''Türkiye'yi çok sevdim ve bu güzel ülkeyi bir çok kez ziyaret ettiğimden ülkem ile bu güzel ülkenin kadınları arasındaki benzerlik ve eşsiz güzellikleri gördüğüm için beni çok motive eden özel bir hisle bu parçayı çaldım. Bestenin taşıdığı gizli his ve zarafet bana her zaman çalışkan, mazlum ve haklarını korumak için mücadele etmek zorunda olan Orta Doğu ülkelerinde doğmuş ve yaşayan kadınlarımızı anımsatır. ''Tango''yu ''KADINA ŞİDDETE HAYIR'' diyerek başta eşim Setareh Saeidi olmak üzere bütün Orta Doğu kadınlarına ve diğer tüm kadınlara sevgiyle ithaf ediyorum.'  
''Bijan Mortazavi''nin yeni şarkısı ''Tango'' Kanadalı besteci Loreena McKennitt tarafından yıllar önce bestelenmiştir

İran'ın en iyi beste ve kemancısı olarak kabul edilen "Bijan Mortazavi" 3 yaşında keman çalmaya başlayarak, 11 yaşında İran'ın müzik yarışmasında birinci olmuş ve yine aynı yaşlarda 32 kişilik orkestraya kendi şarkıları eşliğinde şeflik yapmıştır. Uzun yıllardır Amerika'da yaşayan ''Bijan Mortazavi''; Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyalet Üniversitesi'ndeki inşaat eğitimimin ardından Southampton Solent University'de müzik doktorasını tamamlayarak 1990 yılında 'en çok satan albüm' seçilen ilk albümünü yayınlamıştı. Aranjmanlarda kullanılan tüm enstrümanları bizzat çalma yeteneğine sahip olan ''Bijan Mortazavi''; ulusal ve uluslararası kapalı gişe satışların olduğu konserlerde ciddi ve etkileyici bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır.

170'den fazla beste yapan, 4000'den fazla konserde enstrümantal olarak onları icra eden ''Bijan Mortazavi''nin yeni şarkısı ''Tango'' Kanadalı besteci Loreena McKennitt tarafından yıllar önce bestelenmiştir. Melodisinin bu kadar naif ve güzel oluşu farklı ülkelerde tekrar tekrar icra edilmesine sebep olmuştur.

''Tango''ya enstrümanları ile yeniden hayat veren ''Bijan Mortazavi'' Orta Doğu ve tüm Dünyadaki kadınların geçmişte ve günümüzde yaşadığı acı, tatsız ve haksızlıkları hissetirerek, eşinden bir Orta Doğu kadını olarak bu hissi tamamlaması ve koroda sesiyle eşlik etmesi konusunda destek almıştır.

''Bijan Mortazavi'' yeni projesi ''Tango''nun var oluş sebebinin kadınlar olduğunu dile getirerek duygularını ise şu sözlerle ifade etti;

''Türkiye'yi çok sevdim ve bu güzel ülkeyi bir çok kez ziyaret ettiğimden ülkem ile bu güzel ülkenin kadınları arasındaki benzerlik ve eşsiz güzellikleri gördüğüm için beni çok motive eden özel bir hisle bu parçayı çaldım. Bestenin taşıdığı gizli his ve zarafet bana her zaman çalışkan, mazlum ve haklarını korumak için mücadele etmek zorunda olan Orta Doğu ülkelerinde doğmuş ve yaşayan kadınlarımızı anımsatır.

''Tango''yu ''KADINA ŞİDDETE HAYIR'' diyerek başta eşim Setareh Saeidi olmak üzere bütün Orta Doğu kadınlarına ve diğer tüm kadınlara sevgiyle ithaf ediyorum.'

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.