Mustafa ARSLAN
Köşe Yazarı
Mustafa ARSLAN
 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYİP ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP

Gazetecilik hayatıma başladığım günden bu güne 30 yıllık bir süre geçmiş bulunmaktadır. Ne yazık ki ülkemiz de gazeteciliğin etik kurallara bağlı bir meslek olduğunu bilen çok az kişi bilir. Ayrıca bir gazete de çıkan haberin bilhassa birçok denetimden geçerek günlük gazetelerdeki yerini aldığını ancak bu işi profesyonel olarak yapanlar hariç yine birçok kişi bilmeden sadece haberi okur ve geçer. Efendim. Ben küçük bir ilde Burdur da gazetecilik yapıyorum. Gazeteler sadece biz ne söylersek onu yazarlar anlayışından tutunda gazeteciler bize bağımlı anlayışına kadar sahada ve mesleğin içinde çalışanların karşılaştığı sorunlar arasındadır. Bir ömür için hiç de azımsanmayacak 30 yıllık gazetecilik hayatımın büyük bölümünü Milliyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı bünyesinde geçirdim. Şu an ise kendi adıma Burdur’daki “ Burdur İlkadım” İnternet gazetesi ve yazılı gazete olarak sürdürüyorum. Bu güne kadar neyi nasıl yazacağıma düşünmeden kaleme almadım sayfalarıma taşımadım. Zaman geldi yazılan bir haber dolaysıyla tehdit edildim, ama doğrulardan uzaklaşmadan görevimi yürüttüm. Ama asla kimsenin özel hayatına girmedim. Kimseyi haksız yere suçlayarak hayatını çıkmaz bir hale sokmadım. “Her gelen yeni Burdur vali’sine ben gazeteci olarak, Doğru Yerden Doğru kişiden Doğru bilgi” isterim anlayışı ile taleplerimi yenileyerek görevimi yaptım. Ülkemiz de dış kaynaklı teknoloji olarak kullanılan yayın organlarına “Sosyal medya” adının verilmesine anlam veremediğim gibi günümüzde bu gibi internet üzerinden yayın yapan ve adeta küfür ve hakaret içerikli materyaller olduğunu ülkemiz de yaşayan insanımız bilmekte ve birçok art niyetli kişiler bu gibi kanalları kullanmaktadır. Bütün bunların medya ile ilgisinin olmadığını sizlerde bilir ve takdir edersiniz. Benim burada söylemek istediğim gerçek yıllardır söylenin ama gerçekleşmeyen “İnternet Gazetesi” yasasıdır. Bu gün ülkemiz de bu konu ile ilgili binlerce adı “İnternet Gazetesi” olan sayfa bulunmaktadır. Birçoğu kayıt dışıdır. Nerede ise büyük bölümünün resmi kayıtları bulunmamakta, vergi kayıtları bulunmamaktadır. Bize göre korsan anlayışla yürütülen bu gibi yayın kuruluşları adeta birilerinin tetikçisi gibi görev yapmaktadır. “İnternet Gazetesi” yasasının bir an önce çıkartılması ve sağlıklılaştırılmasının elzem olduğunu şahsınıza yazmak istedim. Ayrıca sizlerin yakını olan damadınız Berat Albayrak ve dünyaya gözünü yeni açan torununuz üzerinde oynanan bu çirkin, yakışıksız ve aşağılık oyunların gelecekte yasa çıkartılmadığın da adı ve kimliği belli olmayan bu gibi “İnternet” sayfalarından da yapılacağını düşünüyorum. Bu konuda yapılacak çalışmaların Meclis alt komisyonlarında olduğunun bilgisi bizde mevcuttur.  
Ekleme Tarihi: 02 Temmuz 2020 - Perşembe

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYİP ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP

Gazetecilik hayatıma başladığım günden bu güne 30 yıllık bir süre geçmiş bulunmaktadır. Ne yazık ki ülkemiz de gazeteciliğin etik kurallara bağlı bir meslek olduğunu bilen çok az kişi bilir. Ayrıca bir gazete de çıkan haberin bilhassa birçok denetimden geçerek günlük gazetelerdeki yerini aldığını ancak bu işi profesyonel olarak yapanlar hariç yine birçok kişi bilmeden sadece haberi okur ve geçer. Efendim. Ben küçük bir ilde Burdur da gazetecilik yapıyorum. Gazeteler sadece biz ne söylersek onu yazarlar anlayışından tutunda gazeteciler bize bağımlı anlayışına kadar sahada ve mesleğin içinde çalışanların karşılaştığı sorunlar arasındadır.

Bir ömür için hiç de azımsanmayacak 30 yıllık gazetecilik hayatımın büyük bölümünü Milliyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı bünyesinde geçirdim. Şu an ise kendi adıma Burdur’daki “ Burdur İlkadım” İnternet gazetesi ve yazılı gazete olarak sürdürüyorum. Bu güne kadar neyi nasıl yazacağıma düşünmeden kaleme almadım sayfalarıma taşımadım. Zaman geldi yazılan bir haber dolaysıyla tehdit edildim, ama doğrulardan uzaklaşmadan görevimi yürüttüm. Ama asla kimsenin özel hayatına girmedim. Kimseyi haksız yere suçlayarak hayatını çıkmaz bir hale sokmadım. “Her gelen yeni Burdur vali’sine ben gazeteci olarak, Doğru Yerden Doğru kişiden Doğru bilgi” isterim anlayışı ile taleplerimi yenileyerek görevimi yaptım.

Ülkemiz de dış kaynaklı teknoloji olarak kullanılan yayın organlarına “Sosyal medya” adının verilmesine anlam veremediğim gibi günümüzde bu gibi internet üzerinden yayın yapan ve adeta küfür ve hakaret içerikli materyaller olduğunu ülkemiz de yaşayan insanımız bilmekte ve birçok art niyetli kişiler bu gibi kanalları kullanmaktadır. Bütün bunların medya ile ilgisinin olmadığını sizlerde bilir ve takdir edersiniz. Benim burada söylemek istediğim gerçek yıllardır söylenin ama gerçekleşmeyen “İnternet Gazetesi” yasasıdır. Bu gün ülkemiz de bu konu ile ilgili binlerce adı “İnternet Gazetesi” olan sayfa bulunmaktadır. Birçoğu kayıt dışıdır. Nerede ise büyük bölümünün resmi kayıtları bulunmamakta, vergi kayıtları bulunmamaktadır. Bize göre korsan anlayışla yürütülen bu gibi yayın kuruluşları adeta birilerinin tetikçisi gibi görev yapmaktadır. “İnternet Gazetesi” yasasının bir an önce çıkartılması ve sağlıklılaştırılmasının elzem olduğunu şahsınıza yazmak istedim.

Ayrıca sizlerin yakını olan damadınız Berat Albayrak ve dünyaya gözünü yeni açan torununuz üzerinde oynanan bu çirkin, yakışıksız ve aşağılık oyunların gelecekte yasa çıkartılmadığın da adı ve kimliği belli olmayan bu gibi “İnternet” sayfalarından da yapılacağını düşünüyorum. Bu konuda yapılacak çalışmaların Meclis alt komisyonlarında olduğunun bilgisi bizde mevcuttur.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.