Mustafa ARSLAN
Köşe Yazarı
Mustafa ARSLAN
 

ÜLKEMİZ İNSANI TEKNOLOJİK KISKAÇ VE EKONOMİK OLARAK DIŞI BAĞIMLI

Ülkemiz de kullanılan, Twitter, WhatsApp, Facebook ve Instagram, gibi kuruluşların yıllık ciroları ve kar oranları kullanıcıların sayılarının artması ile adeta toplumun gözünden kaçırılmakta, görünmeyen bir el ülkelerin ekonomilerinden bir bölümü alıp götürmektedirler. İnsanımız ise bunun farkına varmadan bu kuruluşlar vasıtası ile günlük yaşamlarının nerede ise büyük bölümünde de bu kuruluşların pençesinde yaşamını sürdürmektedir. Bu kurumların ülkeyi de etkilediği aldığı bilgilerin neyi nasıl nerede kullandığı bilinmemektedir. Siyasetten ekonomiye ise büyük bölümü bilgi verileri konusunda hangi işlemi yaptıkları birçok kişi ve kuruluş tarafından bilinmemektedir.    Bugün dünya da bir çok ülke kendi siber güvenliğini alırken, bazı ülkeler ise bu gibi yabancı kuruluşların bu servis sağlayıcılarına karşı yasaklar getirmektedir.  Dünya Dijital haklar grubu Access Now’ın yöneticisi Melody Patry “nerede ise birçok ülke ülkede olup bitenler hakkında bilgi edinilmesini engellemek gerekçe göstererek  sosyal medyaya erişimi engelleme kararı almış gibi duruyor. Ancak ülkemizin seçim döneminin içinde olduğunu düşündüğümüz zaman. “Mossad”” Cia” “MI6” “Bnd”” Asis” gibi istihbarat  örgütlerinin eline geçen belge ve bilgiler iddiaya göre Rusya’nın Amerika Birleşik Devletlerinin seçimlerinde taraftar olduğu ve Donald Trump'ın seçilmesine neden olduğu söylenmiştir. Ülkemiz de 31 Mart 2019 da yapılacak seçimlerde; siyasi partilerimiz ve adaylarımız gelecek için bir çok plan yapmaktadır. Ucuza tanıtım yaptıklarını sanarak mahalle ve köy muhtarları da dahil seçim projelerini ve seçmene ulaşmak için Twitter, WhatsApp, Facebook ve Instagram, gibi servis sağlayıcıları kullanmaktadır. Netice de seçmene ulaşacağız derken “Mossad”” Cia” “MI6” “Bnd”” Asis” gibi istihbarat  örgütlerinin de aynı zamanda ağına düşmektedirler. Denilebilir ki! internet ortamının her alanını kullanan ister kişi ister kuruluş nerede ise bütün kesimler bu tehdit ve tehlikenin pençesi altındadır. Bu nedenle ülke olarak neredeyse yazılı ve görsel basının can çekiştiği noktada internet medyası daha güvenli liman olarak görülmektedir. Her şeye rağmen siber saldırılar karşısında bazı önlemlerin alınması mümkündür. Ülkemiz de yapılacak yerel yönetici seçimlerine çok az bir zaman kalması nedeniyle yabancı kuruluşların eline geçme tehlikesi ortadan kalkmadıkça kısa süreli , Twitter, WhatsApp, Facebook ve Instagram, gibi kuruluşların sayfalarında yer alacak reklamlara umut bağlamanın aldatıcılığını vurgulamak istedim. Bütün dünya da önlemlerin alındığı bilindiği halde korumacılık konusunda ülkemiz de bu konuda gelişme nerede ise yok seviyesindedir. Dünya da hiçbir kurum ve kuruluş abone adı altında karşılıksız hizmet vermeyecek kadar akıldan noksan ve avanak değildir. Millet olarak çıkarlarımızı düşünmek herkesin olduğu kadar. Biz ülke vatandaşlarının da asli görevleri arasında yer almaktadır.  
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2019 - Perşembe

ÜLKEMİZ İNSANI TEKNOLOJİK KISKAÇ VE EKONOMİK OLARAK DIŞI BAĞIMLI

Ülkemiz de kullanılan, Twitter, WhatsApp, Facebook ve Instagram, gibi kuruluşların yıllık ciroları ve kar oranları kullanıcıların sayılarının artması ile adeta toplumun gözünden kaçırılmakta, görünmeyen bir el ülkelerin ekonomilerinden bir bölümü alıp götürmektedirler. İnsanımız ise bunun farkına varmadan bu kuruluşlar vasıtası ile günlük yaşamlarının nerede ise büyük bölümünde de bu kuruluşların pençesinde yaşamını sürdürmektedir. Bu kurumların ülkeyi de etkilediği aldığı bilgilerin neyi nasıl nerede kullandığı bilinmemektedir. Siyasetten ekonomiye ise büyük bölümü bilgi verileri konusunda hangi işlemi yaptıkları birçok kişi ve kuruluş tarafından bilinmemektedir.

   Bugün dünya da bir çok ülke kendi siber güvenliğini alırken, bazı ülkeler ise bu gibi yabancı kuruluşların bu servis sağlayıcılarına karşı yasaklar getirmektedir.  Dünya Dijital haklar grubu Access Now’ın yöneticisi Melody Patry “nerede ise birçok ülke ülkede olup bitenler hakkında bilgi edinilmesini engellemek gerekçe göstererek  sosyal medyaya erişimi engelleme kararı almış gibi duruyor. Ancak ülkemizin seçim döneminin içinde olduğunu düşündüğümüz zaman. “Mossad”” Cia” “MI6” “Bnd”” Asis” gibi istihbarat  örgütlerinin eline geçen belge ve bilgiler iddiaya göre Rusyanın Amerika Birleşik Devletlerinin seçimlerinde taraftar olduğu ve Donald Trump'ın seçilmesine neden olduğu söylenmiştir.

Ülkemiz de 31 Mart 2019 da yapılacak seçimlerde; siyasi partilerimiz ve adaylarımız gelecek için bir çok plan yapmaktadır. Ucuza tanıtım yaptıklarını sanarak mahalle ve köy muhtarları da dahil seçim projelerini ve seçmene ulaşmak için Twitter, WhatsApp, Facebook ve Instagram, gibi servis sağlayıcıları kullanmaktadır. Netice de seçmene ulaşacağız derken “Mossad”” Cia” “MI6” “Bnd”” Asis” gibi istihbarat  örgütlerinin de aynı zamanda ağına düşmektedirler. Denilebilir ki! internet ortamının her alanını kullanan ister kişi ister kuruluş nerede ise bütün kesimler bu tehdit ve tehlikenin pençesi altındadır. Bu nedenle ülke olarak neredeyse yazılı ve görsel basının can çekiştiği noktada internet medyası daha güvenli liman olarak görülmektedir. Her şeye rağmen siber saldırılar karşısında bazı önlemlerin alınması mümkündür.

Ülkemiz de yapılacak yerel yönetici seçimlerine çok az bir zaman kalması nedeniyle yabancı kuruluşların eline geçme tehlikesi ortadan kalkmadıkça kısa süreli , Twitter, WhatsApp, Facebook ve Instagram, gibi kuruluşların sayfalarında yer alacak reklamlara umut bağlamanın aldatıcılığını vurgulamak istedim. Bütün dünya da önlemlerin alındığı bilindiği halde korumacılık konusunda ülkemiz de bu konuda gelişme nerede ise yok seviyesindedir. Dünya da hiçbir kurum ve kuruluş abone adı altında karşılıksız hizmet vermeyecek kadar akıldan noksan ve avanak değildir. Millet olarak çıkarlarımızı düşünmek herkesin olduğu kadar. Biz ülke vatandaşlarının da asli görevleri arasında yer almaktadır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.