AB büyükelçileri Sagalassos'ta buluştu

DÜNYA 05.06.2024 - 12:52, Güncelleme: 05.06.2024 - 12:52 2622+ kez okundu.
 

AB büyükelçileri Sagalassos'ta buluştu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması için Avrupa Birliği’ne bağlı 18 ülkenin büyükelçilerine yönelik Sagalassos Antik Kenti gezisi düzenlendi.
Ülkemizin günümüze kadar koruna gelmiş en görkemli Antik Kenti’lerinden olan Sagalassos'un tüm bölümlerini Kazı Başkanı Peter Talloen rehberliğinde gezen heyet, Antoninler Çeşmesi başta olmak üzere, Helenistik Çeşme, tiyatro ve kütüphanesi ile ünlü "Aşkların ve İmparatorların Gözde Şehri" olarak anılan Antik Kente hayran kaldılar. Sagalassos Antik Kenti gezisi sonrası ören yerinde Vali Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve Belçika Büyükelçisi Paul Huynen ve Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy tarafından basın açıklaması yapıldı. Vali Öksüz yaptığı konuşmada, “Güller ve lavantalar diyarı olarak da adlandırılan Burdur hakikaten hem antik şehirleriyle tarihi konaklarıyla tarım ve hayvancılığıyla doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehir. Biz sahip olduğumuz Sagalassos Antik Kenti yanında Kibyra ve Kremna gibi antik kentlere sahip bir şehir olarak kendimizi bu alanda zengin bir şehir olarak görüyoruz. 1700’lü yıllarda açığa çıkarılmaya başlanan ve 1989 yılından itibaren kazıya başlanan Sagalassos Antik Kentinde kazı çalışmalarının geldiği aşamayı memnuniyetle karşılamakla birlikte bundan sonra kazı faaliyetini daha da hızlandırarak bu kültürel mirası bir an önce ortaya çıkarmak ve tüm insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteği ile bu kültürel mirası geleceğe gelecek nesillere hep birlikte taşıyacağız. Ben burada bu ziyaretlerinden ötürü delegasyon başkanımıza bütün büyükelçilerimize bütün üniversiteden gelen akademisyenlerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimizin bu anlamda mutlu olduğumu kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması için Avrupa Birliği’ne bağlı 18 ülkenin büyükelçilerine yönelik Sagalassos Antik Kenti gezisi düzenlendi.

Ülkemizin günümüze kadar koruna gelmiş en görkemli Antik Kenti’lerinden olan Sagalassos'un tüm bölümlerini Kazı Başkanı Peter Talloen rehberliğinde gezen heyet, Antoninler Çeşmesi başta olmak üzere, Helenistik Çeşme, tiyatro ve kütüphanesi ile ünlü "Aşkların ve İmparatorların Gözde Şehri" olarak anılan Antik Kente hayran kaldılar.

Sagalassos Antik Kenti gezisi sonrası ören yerinde Vali Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve Belçika Büyükelçisi Paul Huynen ve Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy tarafından basın açıklaması yapıldı.

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, “Güller ve lavantalar diyarı olarak da adlandırılan Burdur hakikaten hem antik şehirleriyle tarihi konaklarıyla tarım ve hayvancılığıyla doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehir. Biz sahip olduğumuz Sagalassos Antik Kenti yanında Kibyra ve Kremna gibi antik kentlere sahip bir şehir olarak kendimizi bu alanda zengin bir şehir olarak görüyoruz.

1700’lü yıllarda açığa çıkarılmaya başlanan ve 1989 yılından itibaren kazıya başlanan Sagalassos Antik Kentinde kazı çalışmalarının geldiği aşamayı memnuniyetle karşılamakla birlikte bundan sonra kazı faaliyetini daha da hızlandırarak bu kültürel mirası bir an önce ortaya çıkarmak ve tüm insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteği ile bu kültürel mirası geleceğe gelecek nesillere hep birlikte taşıyacağız. Ben burada bu ziyaretlerinden ötürü delegasyon başkanımıza bütün büyükelçilerimize bütün üniversiteden gelen akademisyenlerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimizin bu anlamda mutlu olduğumu kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.