Dikkat Sahte takılar alerjiye ve egzamaya neden olabilir

DÜNYA 09.01.2024 - 23:10, Güncelleme: 09.01.2024 - 23:10 4082+ kez okundu.
 

Dikkat Sahte takılar alerjiye ve egzamaya neden olabilir

Genellikle kalitesiz metallerden yapılan takılar ve piercingler bazı ciltlerde alerjik reaksiyona sebep olabilir.
  Burdur’da takı sektöründe hizmet veren Takıalem İşletmecisi Okan Bekdemir, kalitesiz metaller, alüminyum, nikel içeren sahte takılarda alerjik tepkiler daha sık görüldüğünü belirtti. Sahte Piercing'deki metallere bağlı olarak da alerjik reaksiyonlar gelişebileceğini anlatan Okan Bekdemir, “Bu, göbeğe takılan bir piercing ise göbek etrafında olmaktadır alerji. Piercing en çok kulak ve dilde kullanılıyor. Enfeksiyon oluşması durumunda çok hızlı ilerleyebilir. Burun içi de riskli bir bölgedir. Çünkü dolaşım beyne çok yakındır. Dudakta olması ağız içinde enfeksiyonlara neden olabilir. Ağız içerisinde çok daha farklı bakteriler vardır. Bu yüzden ağız içi daha tehlikelidir” dedi. ​ Tezgahlardan ucuza alınan sahte takıların kullanılmasının uygun olmadığını vurgulayan Bekdemir, “Biz firma olarak alerjiye sebep olmayan ve kararma yapmayan sertifikalı ürünler kullanıyoruz. Bu yüzden aksesuar kullanacak olanların bilindik yerlerden sertifikalı ürünler almasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.    
Genellikle kalitesiz metallerden yapılan takılar ve piercingler bazı ciltlerde alerjik reaksiyona sebep olabilir.

 

Burdur’da takı sektöründe hizmet veren Takıalem İşletmecisi Okan Bekdemir, kalitesiz metaller, alüminyum, nikel içeren sahte takılarda alerjik tepkiler daha sık görüldüğünü belirtti.

Sahte Piercing'deki metallere bağlı olarak da alerjik reaksiyonlar gelişebileceğini anlatan Okan Bekdemir, “Bu, göbeğe takılan bir piercing ise göbek etrafında olmaktadır alerji. Piercing en çok kulak ve dilde kullanılıyor. Enfeksiyon oluşması durumunda çok hızlı ilerleyebilir. Burun içi de riskli bir bölgedir. Çünkü dolaşım beyne çok yakındır. Dudakta olması ağız içinde enfeksiyonlara neden olabilir. Ağız içerisinde çok daha farklı bakteriler vardır. Bu yüzden ağız içi daha tehlikelidir” dedi.

​ Tezgahlardan ucuza alınan sahte takıların kullanılmasının uygun olmadığını vurgulayan Bekdemir, “Biz firma olarak alerjiye sebep olmayan ve kararma yapmayan sertifikalı ürünler kullanıyoruz. Bu yüzden aksesuar kullanacak olanların bilindik yerlerden sertifikalı ürünler almasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.