BURDUR DA PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ OLDU

SİYASET 21.05.2018 - 17:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4475+ kez okundu.
 

BURDUR DA PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ OLDU

Burdur’dan 24 Haziran 2018. Tarihinde yapılacak olan 27 Dönem Milletvekili seçimlerinde partilerin adayları genel merkezleri tarafından açıklandı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Nisan ayı ortalarında erken seçim için 26 Ağustos teklifinin ardından Milli Güvenlik Kurulu’nu (MGK) ve Bakanlar Kurulu’nu toplayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, yaptığı toplantılarda teklifi değerlendirdi. Erdoğan’ın hukukçu kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmelerde, erken seçimin telaffuz edildikten sonra bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği, 26 Ağustos’un geç bir tarih olacağı vurgulandı. Yüksek Seçim Kurulu seçime hazırlanmak için en az 40-45 güne ihtiyaç olduğu ifade edildi. Parti Genel Merkezleri’nin siyasi kulislerini hareketlendirirken, 81 ildeki siyasi parti teşkilatlarında da çalışmalar bütün siyasi parti teşkilatlarında hızlandırıldı. Burdur’da  Milletvekili Aday Adaylığı için en yüksek başvuru olan 27 kişi sayısına ulaşırken CHP ikinci sıra da yer aldı. İYİ Parti ve MHP şeklinde sıralama ortaya çıktı. Aday listelerini ilk açıklayan CHP oldu. Sırasıyla Mehmet Göker, Recep Mutlucan, Osman Gök, listelerde yer aldı. Burdur MHP teşkilatı ise Hikmet Ökte, Hüseyin Ünlü, Murat Arık. AK Parti Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Emine Aktaş, İYİ Parti de ise milletvekili Aday sıralaması Osman Kurt, Hüseyin Erdem, Funda Bülbül, olarak belirlendiği parti kaynaklarından alınan bilgiler ışığında ortaya çıktığı belirlendi. Seçim çalışmalarına 1 ayık bir zaman olması nedeniyle adayların bir an önce çalışmalara başlaması ve hızlı bir seçim maratonu yaşamaları gerekmektedir.
Burdur’dan 24 Haziran 2018. Tarihinde yapılacak olan 27 Dönem Milletvekili seçimlerinde partilerin adayları genel merkezleri tarafından açıklandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Nisan ayı ortalarında erken seçim için 26 Ağustos teklifinin ardından Milli Güvenlik Kurulu’nu (MGK) ve Bakanlar Kurulu’nu toplayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, yaptığı toplantılarda teklifi değerlendirdi. Erdoğan’ın hukukçu kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmelerde, erken seçimin telaffuz edildikten sonra bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği, 26 Ağustos’un geç bir tarih olacağı vurgulandı. Yüksek Seçim Kurulu seçime hazırlanmak için en az 40-45 güne ihtiyaç olduğu ifade edildi. Parti Genel Merkezleri’nin siyasi kulislerini hareketlendirirken, 81 ildeki siyasi parti teşkilatlarında da çalışmalar bütün siyasi parti teşkilatlarında hızlandırıldı.

Burdur’da  Milletvekili Aday Adaylığı için en yüksek başvuru olan 27 kişi sayısına ulaşırken CHP ikinci sıra da yer aldı. İYİ Parti ve MHP şeklinde sıralama ortaya çıktı. Aday listelerini ilk açıklayan CHP oldu. Sırasıyla Mehmet Göker, Recep Mutlucan, Osman Gök, listelerde yer aldı. Burdur MHP teşkilatı ise Hikmet Ökte, Hüseyin Ünlü, Murat Arık. AK Parti Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Emine Aktaş, İYİ Parti de ise milletvekili Aday sıralaması Osman Kurt, Hüseyin Erdem, Funda Bülbül, olarak belirlendiği parti kaynaklarından alınan bilgiler ışığında ortaya çıktığı belirlendi. Seçim çalışmalarına 1 ayık bir zaman olması nedeniyle adayların bir an önce çalışmalara başlaması ve hızlı bir seçim maratonu yaşamaları gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.