17 TON KARBONDİOKSİT

TEKNOLOJİ 12.06.2019 - 11:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3307+ kez okundu.
 

17 TON KARBONDİOKSİT

Alman Birinci Resmi TV Kanalı ARD Ortaya Koyuyor: E-Otomobil Aküsü 17 Ton Karbondioksit (CO2) Üretiyor
E-Mobilite, şu anda herkesin ağzında ve Almanya’nın iklim hedeflerine ulaşması için çare olmalı. Peki, elektrikli motoru olan bir araba ne kadar çevre dostu? E-Arabalar: Hızlı, Sessiz, Çevre Dostu mu? Elektrikli Araç, sık ağaçların arasından ormanda sessizce ilerliyor. Neredeyse tavanıyla adeta alçaktan uçan bir hali gibi trafikte kayıyor. Bisikletçiler dikkatli olmalı, çünkü e-arabaları çok az duyuyorsunuz. Harika: Yeni yarışçılar sessiz, süper benzinli herhangi bir spor otomobilini zahmetsizce hızlandırır ve çevreci olarak kusursuz bir harekete katkıda bulunur. Ama bekleyin. Bu doğru mu? İlk iki nokta kesinlikle doğrudur. Ancak yaşam döngüsü değerlendirmesinde, şu anda bir ARD Dergisi’nin öğrendiği gibi, büyük zorluklar yaşamaktadır. Elektrikli Taşıtların Zayıf Çevre Bilançosu “İlk Hikâye” elektrikli otomobillerin çevre dostu birşey olduğunu kanıtladı. Tabii ki, benzin yakılmaz, fakat havada hala tonlarca karbondioksit bulunur ve ilk birkaç kilometre e-araba kullanmadan önce dahi. Hata bataryanındır. Tüketici mümkün olan en büyük ve güçlü olanı ister, böylece belirli bir minimum aralık garanti edilebilir. Bununla birlikte bu tür bir bataryanın üretimi, iklime zarar veren gazın çok büyük bir bölümünü şimdiden serbest bırakmıştır. 100 kilometrede altı litre yakıt tüketen ortalama bir orta büyüklükteki otomobilde bu rakamlar, yalnızca 100.000 kilometreden sonra düşer. Ayrıca, kobalt ve lityum gibi içerikler bir akünün vazgeçilmez bileşenleri olup, çevreye ve ayrıca içten yanmalı motorlu karşılaştırılabilir bir otomobilin üretiminden daha fazla çevreye zarar verir. Hammadde İçin Ağır Çevresel Tahribat Bu nedenle fatura yükselmez: Alman şehirlerinin emisyonsuz hale gelebilmesi için, çevrenin başka yerlerden tahrip edilmesi gerekir. Atacama Çölü’nün Arjantin Bölümü’nde, daha sonra lityumun buharlaştırılarak elde edildiği çok büyük tuz gölleri oluşur. Bununla birlikte, bir ton lityum için iki milyon litre su buharlaşmalıdır. Sonuç olarak, dünyanın zaten suya fakir bir bölgesinde yeraltı suyu seviyesi giderek azalmaktadır. Araç Aküsü’nün diğer bileşenleri, örneğin Çin’de elde edilir – büyük kömür santrallerinin yardımıyla. Bununla birlikte, hükümet ve otomotiv endüstrisi tamamen e-mobiliteye bağlılık göstermektedir  
Alman Birinci Resmi TV Kanalı ARD Ortaya Koyuyor: E-Otomobil Aküsü 17 Ton Karbondioksit (CO2) Üretiyor

E-Mobilite, şu anda herkesin ağzında ve Almanya’nın iklim hedeflerine ulaşması için çare olmalı. Peki, elektrikli motoru olan bir araba ne kadar çevre dostu?

E-Arabalar: Hızlı, Sessiz, Çevre Dostu mu?

Elektrikli Araç, sık ağaçların arasından ormanda sessizce ilerliyor. Neredeyse tavanıyla adeta alçaktan uçan bir hali gibi trafikte kayıyor. Bisikletçiler dikkatli olmalı, çünkü e-arabaları çok az duyuyorsunuz.

Harika: Yeni yarışçılar sessiz, süper benzinli herhangi bir spor otomobilini zahmetsizce hızlandırır ve çevreci olarak kusursuz bir harekete katkıda bulunur. Ama bekleyin. Bu doğru mu?

İlk iki nokta kesinlikle doğrudur. Ancak yaşam döngüsü değerlendirmesinde, şu anda bir ARD Dergisi’nin öğrendiği gibi, büyük zorluklar yaşamaktadır.

Elektrikli Taşıtların Zayıf Çevre Bilançosu

“İlk Hikâye” elektrikli otomobillerin çevre dostu birşey olduğunu kanıtladı.

Tabii ki, benzin yakılmaz, fakat havada hala tonlarca karbondioksit bulunur ve ilk birkaç kilometre e-araba kullanmadan önce dahi.

Hata bataryanındır. Tüketici mümkün olan en büyük ve güçlü olanı ister, böylece belirli bir minimum aralık garanti edilebilir.

Bununla birlikte bu tür bir bataryanın üretimi, iklime zarar veren gazın çok büyük bir bölümünü şimdiden serbest bırakmıştır.

100 kilometrede altı litre yakıt tüketen ortalama bir orta büyüklükteki otomobilde bu rakamlar, yalnızca 100.000 kilometreden sonra düşer.

Ayrıca, kobalt ve lityum gibi içerikler bir akünün vazgeçilmez bileşenleri olup, çevreye ve ayrıca içten yanmalı motorlu karşılaştırılabilir bir otomobilin üretiminden daha fazla çevreye zarar verir.

Hammadde İçin Ağır Çevresel Tahribat

Bu nedenle fatura yükselmez: Alman şehirlerinin emisyonsuz hale gelebilmesi için, çevrenin başka yerlerden tahrip edilmesi gerekir.

Atacama Çölü’nün Arjantin Bölümü’nde, daha sonra lityumun buharlaştırılarak elde edildiği çok büyük tuz gölleri oluşur. Bununla birlikte, bir ton lityum için iki milyon litre su buharlaşmalıdır. Sonuç olarak, dünyanın zaten suya fakir bir bölgesinde yeraltı suyu seviyesi giderek azalmaktadır.

Araç Aküsü’nün diğer bileşenleri, örneğin Çin’de elde edilir – büyük kömür santrallerinin yardımıyla. Bununla birlikte, hükümet ve otomotiv endüstrisi tamamen e-mobiliteye bağlılık göstermektedir

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.