- GÖLETLER DOLARKEN GÖLLER BOŞALIYOR.

GÜNDEM 07.08.2019 - 11:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4570+ kez okundu.
 

- GÖLETLER DOLARKEN GÖLLER BOŞALIYOR.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Göllerde yaşanan çekilme hakkında soru önergesi verdi.
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yazılı olarak verdiği soru önergesinde; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün istatistiki verilerine göre ilimiz sınırları içerisinde bulunan barajlar ve göletlerdeki su seviyesinin bu sene yağan yaz yağmurları sayesinde beklenenin üzerinde arttığını belirten GÖKER, “DSİ rakamlarına göre Burdur’daki göletlerdeki doluluk oranını yüzde 91’e, barajlardaki doluluk oranı ise yüzde 55’e yükselmiştir. Barajlarda ve göletlerde yükseliş nedeniyle yüzler gülerken, göllerimiz hakkında aynı şeyleri söyleyememekteyiz. Yine aynı istatistiklere göre Burdur Gölü’ndeki doluluk oranı geçen seneye göre yüzde 64’ten, yüzde 63’e, Salda Gölü’ndeki doluluk oranı ise yüzde 94’ten, yüzde 93’e gerilemiştir” diyerek Bakanlığa bir takım sorular yöneltti. Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker, göllerin sorunlarına kulak kabartmayan hükümetiniz iş rant ve çıkar amaçlı projelere gelince herkes bir köşesinden soruna sahip çıkıyormuş oyunu oynamaktadır. Son yıllarda Barajlarımız ve göletlerimizdeki su seviyesi artarken Göllerimizdeki su seviyesinin artmamasının sebepleri nelerdir?   Coğrafyanın yöreye sağladığı derelerin önünü keserek güya tarıma destek veriyormuş görüntüleri altında ekolojik bir şekilde ülkemizin doğan alanları olan su kaynakları olan Gölleri besleyen dereler üzerine baraj ve gölet yapılmasının göllerin kurumasına ve su çekilmesine yol açmakta olduğunu düşünüyor musunuz? Bakanlık olarak Göllerde yaşanan söz konusu çekilmenin önüne geçilmesine yönelik olarak Bakanlığınızca nasıl bir çalışma yapılmaktadır?ülkemizin birçok yöresinde tarıma arazi kazandırmak için yapılan drenaj çalışmaları sonucunda birçok sulak alan yok olmuş çevre ekolojik dengeleri bozulmuş değil tarama hiçbir kimseye yararı olmayan su seviyesi yetersiz verimsiz topraklar haline dönüşmüştür. Bakanlığınızın sorumluluğunda olan göller ve göletler arasındaki suya ihtiyaç duyulan alanlarda yapılması plan dahilindeki çalışmalar nelerdir.  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Göllerde yaşanan çekilme hakkında soru önergesi verdi.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yazılı olarak verdiği soru önergesinde; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün istatistiki verilerine göre ilimiz sınırları içerisinde bulunan barajlar ve göletlerdeki su seviyesinin bu sene yağan yaz yağmurları sayesinde beklenenin üzerinde arttığını belirten GÖKER, “DSİ rakamlarına göre Burdur’daki göletlerdeki doluluk oranını yüzde 91’e, barajlardaki doluluk oranı ise yüzde 55’e yükselmiştir. Barajlarda ve göletlerde yükseliş nedeniyle yüzler gülerken, göllerimiz hakkında aynı şeyleri söyleyememekteyiz. Yine aynı istatistiklere göre Burdur Gölü’ndeki doluluk oranı geçen seneye göre yüzde 64’ten, yüzde 63’e, Salda Gölü’ndeki doluluk oranı ise yüzde 94’ten, yüzde 93’e gerilemiştir” diyerek Bakanlığa bir takım sorular yöneltti.

Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker, göllerin sorunlarına kulak kabartmayan hükümetiniz iş rant ve çıkar amaçlı projelere gelince herkes bir köşesinden soruna sahip çıkıyormuş oyunu oynamaktadır. Son yıllarda Barajlarımız ve göletlerimizdeki su seviyesi artarken Göllerimizdeki su seviyesinin artmamasının sebepleri nelerdir?

  Coğrafyanın yöreye sağladığı derelerin önünü keserek güya tarıma destek veriyormuş görüntüleri altında ekolojik bir şekilde ülkemizin doğan alanları olan su kaynakları olan Gölleri besleyen dereler üzerine baraj ve gölet yapılmasının göllerin kurumasına ve su çekilmesine yol açmakta olduğunu düşünüyor musunuz?

Bakanlık olarak Göllerde yaşanan söz konusu çekilmenin önüne geçilmesine yönelik olarak Bakanlığınızca nasıl bir çalışma yapılmaktadır?ülkemizin birçok yöresinde tarıma arazi kazandırmak için yapılan drenaj çalışmaları sonucunda birçok sulak alan yok olmuş çevre ekolojik dengeleri bozulmuş değil tarama hiçbir kimseye yararı olmayan su seviyesi yetersiz verimsiz topraklar haline dönüşmüştür. Bakanlığınızın sorumluluğunda olan göller ve göletler arasındaki suya ihtiyaç duyulan alanlarda yapılması plan dahilindeki çalışmalar nelerdir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.