GAZETECİ SAMİ KOHEN BAYRAĞI GENÇ MESLEK ADAMLARINA BIRAKTI

GÜNDEM 22.10.2021 - 12:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3391+ kez okundu.
 

GAZETECİ SAMİ KOHEN BAYRAĞI GENÇ MESLEK ADAMLARINA BIRAKTI

18 Ekim 2021 Pazartesi günü vefat eden usta gazeteci Sami Kohen için düzenlenen törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto bir konuşma yaptı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptığı konuşmada “Biz gazetecilerin sevdiği saydığı bir yazardı. O nedenle ülkemizde saygı gördü. Uluslararası alandan gazetecilere kadar birçok insanın sempatisini topladı. Onu kaybetmenin acısını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak yüreğimizde yaşıyoruz. Hem cemaatine, hem de uzun yıllar çalıştığı gazetesine bağlı bir ustamızdı. Cemiyeti'ne de çok bağlılık gösterir, çağırdığımız her toplantıya da mutlaka gelir, Cemiyete yardımcı olmaya çalışırdı. Onu saygı ile anıyorum, ailesine, yakınlarına sevdiklerine, cemaatine saygılarımı sunuyorum” dedi. Törenin ardından Sami Kohen’in cenazesi Ulus Musevi Mezarlığı’nda defnedilecek.  SAMİ KOHEN KİMDİR? 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci Albert Kohen'in oğlu olan Sami Kohen 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı "La Boz de Türkiye" (Türkiye'nin Sesi) gazetesini babasının vefatından sonra Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet gazetesine katıldı. Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığının yanı sıra ABD'de yayınlanan "Christian Science Monitor" ve New York Times gazetelerinde de makaleler yazdı. 1954 yılından bu yana aralıksız olarak Milliyet Gazetesinde yazarlık yaptı. Anılarını 2007 yılında Sami Kohen Dünyanın Yazısı adı altında bir kitap olarak yayınladı.    
18 Ekim 2021 Pazartesi günü vefat eden usta gazeteci Sami Kohen için düzenlenen törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto bir konuşma yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptığı konuşmada “Biz gazetecilerin sevdiği saydığı bir yazardı. O nedenle ülkemizde saygı gördü. Uluslararası alandan gazetecilere kadar birçok insanın sempatisini topladı. Onu kaybetmenin acısını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak yüreğimizde yaşıyoruz. Hem cemaatine, hem de uzun yıllar çalıştığı gazetesine bağlı bir ustamızdı. Cemiyeti'ne de çok bağlılık gösterir, çağırdığımız her toplantıya da mutlaka gelir, Cemiyete yardımcı olmaya çalışırdı. Onu saygı ile anıyorum, ailesine, yakınlarına sevdiklerine, cemaatine saygılarımı sunuyorum” dedi.

Törenin ardından Sami Kohen’in cenazesi Ulus Musevi Mezarlığı’nda defnedilecek. 

SAMİ KOHEN KİMDİR?

1928 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci Albert Kohen'in oğlu olan Sami Kohen 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı "La Boz de Türkiye" (Türkiye'nin Sesi) gazetesini babasının vefatından sonra Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet gazetesine katıldı. Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığının yanı sıra ABD'de yayınlanan "Christian Science Monitor" ve New York Times gazetelerinde de makaleler yazdı. 1954 yılından bu yana aralıksız olarak Milliyet Gazetesinde yazarlık yaptı. Anılarını 2007 yılında Sami Kohen Dünyanın Yazısı adı altında bir kitap olarak yayınladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.