JANDARMA TEŞKİLATININ 184 YILI TÖRENLER İLE KUTLANDI

DÜNYA 14.06.2023 - 13:58, Güncelleme: 14.06.2023 - 13:58 4612+ kez okundu.
 

JANDARMA TEŞKİLATININ 184 YILI TÖRENLER İLE KUTLANDI

Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenler İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder’in “Atatürk Anıtı’na” Çelenk koyması ile başladı.
Törene katılanlar tarafından, saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Burdur il Jandarma komitanı Mustafa Güder, Jandarma’nın kuruluşunun 184 yılı nedeniyle günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasında; Yerleşik kurum kimliğine sahip Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu insan merkezli adaletli, sevgi ve şevkatle birleştirici kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini ilkeli ve gerçekçi eğitimi yüksek ve fiziki moral gücü ile vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her konuda Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca canı pahasına her türlü zor kuşullarda en zor arazi şartlarında terör unsunları karşısında görev icra eden Jandarma emniyet teşkilatımız diğer kurum ve kuruluşları ile tam bir koordinasyon içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destek ile fedakarca görev icra etmektedir. Jandarma teşkilatı görevlerini icra ederken hizmetleri yürütürken her zaman ve her yarde yürürlükteki kanunları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır. Yurdumuzun her köşesinde halkla içiçe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve revletin halka açılan penceresi olan Jandarma  Atatürk ilke ve İnkilaplarının ışığında hukuk kurallarına uygun vatandaşımızın hak ve özgürlüklerine sayğılı halkın memnuniyetini sağlıyac ak nitelikte görev alanı içinde güvenlik hizmeti sağlayan ve halkımızla bütünleşmiş modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle bulunabilen milli ve ahlaki değerler ile yetişmiş personeli ile üstün bir vazife anlayışı büyük bir sorumluluk duygusu içinde verilen tüm görevleri yerine getirme azim ve inancı içindedir. Burdur Cumhuriyet Meydanındaki törenler Jandarma birimleri tarafından kurulan stantların protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından gezilmesinin ardındıan Jandarma atlı birliklerinin gösterileri ve suç ve suçluların takibi ortaya çıkarılması konusunda yetişmiş Jandarma tarafından eğitimi sağlanmış olan iz sürme ve uyuşturucu arama köpeklerinin gösterileri ile sona erdi. Buradaki törenin ardından Burdur asri mezarlıkta bulunan “Şehitlik” ziyareti gerçekleştirildi. Katılımcılar tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Okunan kuran ve duaların ardından tören sona erdi  
Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenler İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder’in “Atatürk Anıtı’na” Çelenk koyması ile başladı.

Törene katılanlar tarafından, saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Burdur il Jandarma komitanı Mustafa Güder, Jandarma’nın kuruluşunun 184 yılı nedeniyle günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasında; Yerleşik kurum kimliğine sahip Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu insan merkezli adaletli, sevgi ve şevkatle birleştirici kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir.

Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini ilkeli ve gerçekçi eğitimi yüksek ve fiziki moral gücü ile vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her konuda Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca canı pahasına her türlü zor kuşullarda en zor arazi şartlarında terör unsunları karşısında görev icra eden Jandarma emniyet teşkilatımız diğer kurum ve kuruluşları ile tam bir koordinasyon içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destek ile fedakarca görev icra etmektedir.

Jandarma teşkilatı görevlerini icra ederken hizmetleri yürütürken her zaman ve her yarde yürürlükteki kanunları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır. Yurdumuzun her köşesinde halkla içiçe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve revletin halka açılan penceresi olan Jandarma  Atatürk ilke ve İnkilaplarının ışığında hukuk kurallarına uygun vatandaşımızın hak ve özgürlüklerine sayğılı halkın memnuniyetini sağlıyac ak nitelikte görev alanı içinde güvenlik hizmeti sağlayan ve halkımızla bütünleşmiş modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle bulunabilen milli ve ahlaki değerler ile yetişmiş personeli ile üstün bir vazife anlayışı büyük bir sorumluluk duygusu içinde verilen tüm görevleri yerine getirme azim ve inancı içindedir.

Burdur Cumhuriyet Meydanındaki törenler Jandarma birimleri tarafından kurulan stantların protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından gezilmesinin ardındıan Jandarma atlı birliklerinin gösterileri ve suç ve suçluların takibi ortaya çıkarılması konusunda yetişmiş Jandarma tarafından eğitimi sağlanmış olan iz sürme ve uyuşturucu arama köpeklerinin gösterileri ile sona erdi. Buradaki törenin ardından Burdur asri mezarlıkta bulunan “Şehitlik” ziyareti gerçekleştirildi. Katılımcılar tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Okunan kuran ve duaların ardından tören sona erdi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.