Özgür KARAKAYA
Köşe Yazarı
Özgür KARAKAYA
 

AÇLIK

Açlık ordusu yürüyor                 yürüyor ekmeğe doymak için                                              ete doymak için                                                                 kitaba doymak için                             hürriyete doymak için.                                   Nazım Hikmet                                                 İnsanlık tarih boyunca  yiyecek için gerek doğa ile gerekse kendi arasında da mücadeleler vermiştir. Açlık  tok olmama durumu ve insanın midesinin kazınma duygusudur. Besin alma ihtiyacını hatırlatan histir. İnsan psikolojisini de olumsuz yönde etkilemektedir. Kişinin de saldırganlaşmasına yol açmaktadır. Açlığın ve ölümün nedeniyse beslenememekten yiyecek bulamamaktan kaynaklıdır. Bolluk arttıkça da yani daha fazla gıda maddesi üretildikçe de açlık çeken insanların sayısı artmaktadır. Dünyadaki bütün açlığın sorumlusu emperyalizmin ekonomi,siyasi,askeri politikalarından kaynaklanmaktadır. Kapitalizmin  devamını sağlayabilmesi için de  ürettiği bir tür korku yöntemidir. İnsanlar açlıktan korkutuldukları için çalışır ve tüketir. Kapitalizmin döngüsü de devam etmektedir.                 En temel insan haklarınden biri olan yeterli ve dengeli beslenme hakkı da kâra dayalı ekonomik sistemde hiçe sayılmaktadır.       Gelir dağılımındaki eşitsizlikte açlığı ve sosyal olumsuzlukları beraberinde getirmektedir.  Endüstriyel tarım ve gıdanın küresel ticareti de açlığın temel sebepleri   arasındadır.       Ekilebilir arazilerin bütünü yine emperyalist tekellerin tasarrufları nedeniyle değerlendirilememektedir.       Barış ve huzur içinde bir dünyanın ön koşulu açlık sorununu adaletli paylaşım sistemi içersinde çözmekten geçmektedir.  Montaigne nin dediği gibi “ Kralda dilenci de aynı iştahla acıkır”     Özgür Karakaya ozgur694@hotmail.com                              
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2016 - Cuma

AÇLIK

Açlık ordusu yürüyor

                yürüyor ekmeğe doymak için             

                                ete doymak için                                  

                              kitaba doymak için

                            hürriyete doymak için.

                                  Nazım Hikmet

 

                                         

 

 

İnsanlık tarih boyunca  yiyecek için gerek doğa ile gerekse kendi arasında da mücadeleler vermiştir.

Açlık  tok olmama durumu ve insanın midesinin kazınma duygusudur. Besin alma ihtiyacını hatırlatan histir.

İnsan psikolojisini de olumsuz yönde etkilemektedir. Kişinin de saldırganlaşmasına yol açmaktadır.

Açlığın ve ölümün nedeniyse beslenememekten yiyecek bulamamaktan kaynaklıdır.

Bolluk arttıkça da yani daha fazla gıda maddesi üretildikçe de açlık çeken insanların sayısı artmaktadır.

Dünyadaki bütün açlığın sorumlusu emperyalizmin ekonomi,siyasi,askeri politikalarından kaynaklanmaktadır.

Kapitalizmin  devamını sağlayabilmesi için de  ürettiği bir tür korku yöntemidir. İnsanlar açlıktan korkutuldukları için çalışır ve tüketir. Kapitalizmin döngüsü de devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

En temel insan haklarınden biri olan yeterli ve dengeli beslenme hakkı da kâra dayalı ekonomik sistemde hiçe sayılmaktadır.

 

 

 

Gelir dağılımındaki eşitsizlikte açlığı ve sosyal olumsuzlukları beraberinde getirmektedir.  Endüstriyel tarım ve gıdanın küresel ticareti de açlığın temel sebepleri   arasındadır.

 

 

 

Ekilebilir arazilerin bütünü yine emperyalist tekellerin tasarrufları nedeniyle değerlendirilememektedir.

 

 

 

Barış ve huzur içinde bir dünyanın ön koşulu açlık sorununu adaletli paylaşım sistemi içersinde çözmekten geçmektedir.  Montaigne nin dediği gibi “ Kralda dilenci de aynı iştahla acıkır”

 

 

Özgür Karakaya

ozgur694@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

11
Mayıs
28
Nisan
11
Nisan
19
Mart
08
Mart
22
Ocak
07
Ocak
05
Aralık
01
Aralık
24
Kasım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.