BURDUR VALİLİĞİ TARAFINDAN ŞEHİT AİLELERİ’NE ANI PANOSU VERİLDİ

GÜNDEM 19.09.2019 - 12:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4651+ kez okundu.
 

BURDUR VALİLİĞİ TARAFINDAN ŞEHİT AİLELERİ’NE ANI PANOSU VERİLDİ

Burdur Valiliği tarafından Burdur Orduevinde Şehit ve gazi yakınlarına “Gaziler Günü” onuruna gaziler ve şehit yakınlarına kahvaltılı davet verildi.
Burdur Valisi Hasan Şıldak. Kahvaltı da yaptığı konuşmada; “ Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizin ve ebediyete intikal etmiş olan ve aramızda yaşamlarını devam ettiren gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bütün gazilerimizin gaziler günü kutlu olsun, değerli gazilerimiz ve onların çok kıymetli aileleri sizler devletimizin bekası ve milletimizin birliği ve dirliği için aslında şahadet yolunda milletin evlatları olarak yola çıkmış birer kahramansınız. Gaziliklerini, gazilik unvanını bizim geleneğimizde ve göreneğimizde, inancımızda eşdeğer olduğunu biliyoruz çünkü sizler Kore de, Kıbrıs’ta ülkemizin doğu ve güneydoğusunda terörle mücadelede elbette ki inancınızla kendisine bağlılığınız gereği vatan sevgisi ile yola çıkarak şahadeti  Allah yolunda devlet ve millet için canınızı feda etmek için bir irade ortaya koymuş kişilersiniz ülke olarak sizlerin önünüzde saygı ve minnetle eğiliyoruz Türk milletinin sizlere şükran duymaktadır. Sizler aslında Türk milletinin ortak kutsalısınız ve ortak değerimizsiniz milletimizin adeta sembolüsünüz şehitlerimize 18 Mart şehitler gününde gazilerimizi de 19 Eylül gaziler gününde anıyoruz. Ama bunlar elbetti ki sembolik törenler aslında siz 365 gün 24 saat bizim gönlümüzdesiniz şehitlerimiz ise bizim ruhumuzda yaşamaktadır. Aynı zamanda aramız da şehit ailelerimiz var aynı zamanda sizlerde bu vatanın bu ulusun mayası  ve özüsünüz. Sizlerin çocuklarınızın eşlerinizin kanı ile sulanan bu topraklar elbette ki dünya durdukça bu ülke bizlerin  olacaktır. Bizlerde her an her vatandaşımız gözünü kırpmadan o mertebeye ulaşmak için içimizdeki coşkuyu iradeyi ve inancı hiçbir zaman kaybetmemiz gerekir dedi. Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Burdur merkez ve ilçelerinde bulunan şehit ailelerine çocuklarının biyografisi resimleri ve şehitlik beratlarının  da yer aldığı “Şehit” ler için düzenlenmiş anı panoları verildi. Burdur valisi Hasan Şıldak tarafından  şehitlerin anı panolarının verilmesi sırasında bazı şehit aileleri duygu patlaması yaşadığı görüldü.  
Burdur Valiliği tarafından Burdur Orduevinde Şehit ve gazi yakınlarına “Gaziler Günü” onuruna gaziler ve şehit yakınlarına kahvaltılı davet verildi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak. Kahvaltı da yaptığı konuşmada; “ Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizin ve ebediyete intikal etmiş olan ve aramızda yaşamlarını devam ettiren gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bütün gazilerimizin gaziler günü kutlu olsun, değerli gazilerimiz ve onların çok kıymetli aileleri sizler devletimizin bekası ve milletimizin birliği ve dirliği için aslında şahadet yolunda milletin evlatları olarak yola çıkmış birer kahramansınız. Gaziliklerini, gazilik unvanını bizim geleneğimizde ve göreneğimizde, inancımızda eşdeğer olduğunu biliyoruz çünkü sizler Kore de, Kıbrıs’ta ülkemizin doğu ve güneydoğusunda terörle mücadelede elbette ki inancınızla kendisine bağlılığınız gereği vatan sevgisi ile yola çıkarak şahadeti  Allah yolunda devlet ve millet için canınızı feda etmek için bir irade ortaya koymuş kişilersiniz ülke olarak sizlerin önünüzde saygı ve minnetle eğiliyoruz Türk milletinin sizlere şükran duymaktadır. Sizler aslında Türk milletinin ortak kutsalısınız ve ortak değerimizsiniz milletimizin adeta sembolüsünüz şehitlerimize 18 Mart şehitler gününde gazilerimizi de 19 Eylül gaziler gününde anıyoruz. Ama bunlar elbetti ki sembolik törenler aslında siz 365 gün 24 saat bizim gönlümüzdesiniz şehitlerimiz ise bizim ruhumuzda yaşamaktadır.

Aynı zamanda aramız da şehit ailelerimiz var aynı zamanda sizlerde bu vatanın bu ulusun mayası  ve özüsünüz. Sizlerin çocuklarınızın eşlerinizin kanı ile sulanan bu topraklar elbette ki dünya durdukça bu ülke bizlerin  olacaktır. Bizlerde her an her vatandaşımız gözünü kırpmadan o mertebeye ulaşmak için içimizdeki coşkuyu iradeyi ve inancı hiçbir zaman kaybetmemiz gerekir dedi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Burdur merkez ve ilçelerinde bulunan şehit ailelerine çocuklarının biyografisi resimleri ve şehitlik beratlarının  da yer aldığı “Şehit” ler için düzenlenmiş anı panoları verildi. Burdur valisi Hasan Şıldak tarafından  şehitlerin anı panolarının verilmesi sırasında bazı şehit aileleri duygu patlaması yaşadığı görüldü.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.