Süleyman Efendi Cemaatinden AK Parti'ye intikam gibi açıklamalar!

DÜNYA 08.04.2024 - 18:37, Güncelleme: 08.04.2024 - 18:37 4120 kez okundu.
 

Süleyman Efendi Cemaatinden AK Parti'ye intikam gibi açıklamalar!

Yerel Seçimlerde CHP ve İYİ Parti’yi destekleyen Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş, AKP'ye meydan okudu. Cuma günü cemaat yurdundaki sohbette konuşan Alihan Kuriş, ‘Kurslarımıza mâni olanlar… Bakın şimdi ne geçti ellerine? Bu toplulukla mücadele olmaz’ dedi
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’ye oy çağrısı yapan Süleymancılar, seçimden sonra da AKP'ye yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı. Cemaat lideri Alihan Kuriş, perşembe akşamı Tekirdağ’da, cuma günü de Ümraniye’deki cemaat yurdunda yaptığı sohbette AKP’den intikam aldıklarını ima etti. Aydınlık'ın haberine göre, son yıllarda bazı yurtları yıkılan ve kapatılan cemaat, 2018, 2019, 2023 ve 2024 seçimlerinde AKP’ye karşı tavır almış, CHP ve İYİ Parti’yi destekleyen cemaate, kendi üyelerinden tepki gelmişti. "BU TOPLULUKLA MÜCADELE OLMAZ" Alihan Kuriş, Kadir gecesi ve Cuma sohbetlerinde AKP'ye yönelik şunları kaydetti: “Şile’de tekâmül kurslarımıza, diğer Tuzla’daki kurslarımıza mâni olanlar… Bakın şimdi ne geçti ellerine? Bu toplulukla mücadele edenlerin kendine şu soruyu sormaları lazım; ‘Elimize ne geçti?’ Hiçbir şey! İşte geçen şeyin ne olduğu belli! Şimdi Şile’ye gittikleri zaman sahilde, kumda oynarlar. Tuzla’ya gidince balıkçıda balık kuyruğuna geçerler. Üsküdar’dan vapura biner Kasımpaşa’da turşu suyu içerler. Onun için bu toplulukla mücadele olmaz. Allah’ın yardımı bu toplulukladır. Yeter ki biz gayret edelim.” Alihan Kuriş Kuriş konuşmasının bir bölümünde cemaatin mali durumunun zorda olduğunu söyleyerek de şu sözleri sarf etti. “Çok bereketli bir Ramazan-ı Şerif bu sene. Geçtiğimiz senelere göre daha da farklı bir güzellik var. Gidilen her yerde bir hüsn-ü teveccüh var topluluğumuza karşı, hocalarımıza karşı. Onun bereketini görüyoruz. Mali müzâyeka (darlık) olmasına rağmen ciddi manada bu hizmetlerin, Kur’an-ı Kerim’e hizmet eden bu topluluğun yaptığı gayret daha çok anlaşılıyor, daha çok teveccüh var.”
Yerel Seçimlerde CHP ve İYİ Parti’yi destekleyen Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş, AKP'ye meydan okudu. Cuma günü cemaat yurdundaki sohbette konuşan Alihan Kuriş, ‘Kurslarımıza mâni olanlar… Bakın şimdi ne geçti ellerine? Bu toplulukla mücadele olmaz’ dedi


31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’ye oy çağrısı yapan Süleymancılar, seçimden sonra da AKP'ye yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı. Cemaat lideri Alihan Kuriş, perşembe akşamı Tekirdağ’da, cuma günü de Ümraniye’deki cemaat yurdunda yaptığı sohbette AKP’den intikam aldıklarını ima etti.

Aydınlık'ın haberine göre, son yıllarda bazı yurtları yıkılan ve kapatılan cemaat, 2018, 2019, 2023 ve 2024 seçimlerinde AKP’ye karşı tavır almış, CHP ve İYİ Parti’yi destekleyen cemaate, kendi üyelerinden tepki gelmişti.

"BU TOPLULUKLA MÜCADELE OLMAZ"


Alihan Kuriş, Kadir gecesi ve Cuma sohbetlerinde AKP'ye yönelik şunları kaydetti:

“Şile’de tekâmül kurslarımıza, diğer Tuzla’daki kurslarımıza mâni olanlar… Bakın şimdi ne geçti ellerine? Bu toplulukla mücadele edenlerin kendine şu soruyu sormaları lazım; ‘Elimize ne geçti?’ Hiçbir şey! İşte geçen şeyin ne olduğu belli! Şimdi Şile’ye gittikleri zaman sahilde, kumda oynarlar. Tuzla’ya gidince balıkçıda balık kuyruğuna geçerler. Üsküdar’dan vapura biner Kasımpaşa’da turşu suyu içerler. Onun için bu toplulukla mücadele olmaz. Allah’ın yardımı bu toplulukladır. Yeter ki biz gayret edelim.”
Alihan Kuriş

Kuriş konuşmasının bir bölümünde cemaatin mali durumunun zorda olduğunu söyleyerek de şu sözleri sarf etti.

“Çok bereketli bir Ramazan-ı Şerif bu sene. Geçtiğimiz senelere göre daha da farklı bir güzellik var. Gidilen her yerde bir hüsn-ü teveccüh var topluluğumuza karşı, hocalarımıza karşı. Onun bereketini görüyoruz. Mali müzâyeka (darlık) olmasına rağmen ciddi manada bu hizmetlerin, Kur’an-ı Kerim’e hizmet eden bu topluluğun yaptığı gayret daha çok anlaşılıyor, daha çok teveccüh var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.