Burdur'da çiftçilere uyarı! Hafta sonu don bekleniyor

DÜNYA 04.05.2024 - 20:24, Güncelleme: 04.05.2024 - 20:24 1455 kez okundu.
 

Burdur'da çiftçilere uyarı! Hafta sonu don bekleniyor

Burdur’da yarın hava sıcaklığının, mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünce, Burdur ve Isparta çevrelerinde yarından itibaren zirai don hadisesi beklenildiği duyuruldu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; 05 Mayıs 2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak Isparta ve Burdur çevrelerinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Pazar akşam saatlerinden itibaren gece ve sabah saatlerinde, Burdur ve Isparta’da tarımsal faaliyetlerin yapıldığı alanlarda 07.05.2024 Salı sabah saatlerine kadar hafif kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Zirai Don Sınıflandırması 2m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması; Hafif Don : 0 °C ila -2,2°C Orta Kuvvette Don : -2.2 °C ila -4,4 °C Kuvvetli Don : -4.4 °C den daha düşük  
Burdur’da yarın hava sıcaklığının, mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünce, Burdur ve Isparta çevrelerinde yarından itibaren zirai don hadisesi beklenildiği duyuruldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; 05 Mayıs 2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak Isparta ve Burdur çevrelerinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Buna bağlı olarak Pazar akşam saatlerinden itibaren gece ve sabah saatlerinde, Burdur ve Isparta’da tarımsal faaliyetlerin yapıldığı alanlarda 07.05.2024 Salı sabah saatlerine kadar hafif kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Zirai Don Sınıflandırması

2m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması;

Hafif Don : 0 °C ila -2,2°C

Orta Kuvvette Don : -2.2 °C ila -4,4 °C

Kuvvetli Don : -4.4 °C den daha düşük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.