RENKLERİN DANS ETTİĞİ DOĞAL GÜZELLİK; SALDA KAYAK MERKEZİ

YAŞAM 13.01.2019 - 18:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4801+ kez okundu.
 

RENKLERİN DANS ETTİĞİ DOĞAL GÜZELLİK; SALDA KAYAK MERKEZİ

Yeşilova ilçesi Eşeler Yaylası'ndaki Salda kayak merkezi üç doğal güzelliği bir arada, Göl, orman ve karla kaplı Salda Kayak Merkezi'nde sezon açıldı.
Burdur Valisi Hasan Şıldak Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ve Yeşilova Kaymakamı Abdülhamit Karaca, Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılınç, Burdur Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu il ve ilçe bürokratları gazetecilerin katıldığı mevsimin ilk karı ile sezon öncesi açılışı yapıldı.                       ÜÇ GÜZELLİĞİ BİR ARADA TAŞIYAN ÇOK AZ YER VARDIR Vali Hasan Şıldak, Burdur'un turizm potansiyeli açısından son derece yüksek değerlere sahip orman Göl ve kışın karın doğaya verdiği beyaz ve saflık bir arada barındığını "Salda Kayak Merkezimiz orta ve düşük düzeyde kış sporları için çok uygun bir ortama sahip. Hem başlangıç, hem orta ve hem de profesyonel düzeydeki kayak sporuyla ilgilenen sporseverler ve tatil amaçlı gelinecek yerler arasında son derece elverişli koşullara sahip. Üç ayrı pistimizde 1900- 2000 rakım aralığında çok seçenekler sunuyor. 20 yatak kapasiteli barınma imkanı bulunuyor ayrıca kafeterya mevcut. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Yeşilova Kaymakamlığımız bu tesisi itinayla işletiyor" dedi.               SALDA KAYAK MERKEZİ GELECEK YILLARDA ÖNEM KAZANACAK        Bu yıl Salda Gölü ve Salda Kayak Merkezi'ne önemli ölçüde ziyaretçi gelmesini beklediklerini ifade eden  Vali Hasan Şıldak, "Yaz ve kış turizmine hitap etme noktasında bir bütünlük arz ediyor. Son derece uygun bir pozisyonda bulunuyor. Hem kayak merkezimizin, hem de Salda Gölü çevresinin ortak girişimlerimizle, bakanlıklar düzeyinde yapacağımız çalışmalarla, hem Çevre ve Şehircilik, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve özel sektörün her iki noktaya ilgi göstermesiyle buradaki turizm potansiyeli ortaya çıkacak ve ilimizde çok önemli bir istihdam ve gelir kaynağı oluşacak. Salda Gölü'ne 2018 yılında 500 bin ziyaretçi geldi. Bunu biz lavanta turizmiyle zenginleştirmeyi, ayrıca ilimizdeki tarihi kentlerin varlığını da buna ekleyerek çok güçlü bir turizm destinasyonu zincirine dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler ile bu konuya olan ilgiyi  artırmaya çalışıyoruz. Sömestir tatili yaklaştı. Bütün kayak severleri ilimize ve Salda Kayak Merkezimize bekliyoruz" diye konuştu.    
Yeşilova ilçesi Eşeler Yaylası'ndaki Salda kayak merkezi üç doğal güzelliği bir arada, Göl, orman ve karla kaplı Salda Kayak Merkezi'nde sezon açıldı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ve Yeşilova Kaymakamı Abdülhamit Karaca, Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılınç, Burdur Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu il ve ilçe bürokratları gazetecilerin katıldığı mevsimin ilk karı ile sezon öncesi açılışı yapıldı.

                      ÜÇ GÜZELLİĞİ BİR ARADA TAŞIYAN ÇOK AZ YER VARDIR

Vali Hasan Şıldak, Burdur'un turizm potansiyeli açısından son derece yüksek değerlere sahip orman Göl ve kışın karın doğaya verdiği beyaz ve saflık bir arada barındığını "Salda Kayak Merkezimiz orta ve düşük düzeyde kış sporları için çok uygun bir ortama sahip. Hem başlangıç, hem orta ve hem de profesyonel düzeydeki kayak sporuyla ilgilenen sporseverler ve tatil amaçlı gelinecek yerler arasında son derece elverişli koşullara sahip. Üç ayrı pistimizde 1900- 2000 rakım aralığında çok seçenekler sunuyor. 20 yatak kapasiteli barınma imkanı bulunuyor ayrıca kafeterya mevcut. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Yeşilova Kaymakamlığımız bu tesisi itinayla işletiyor" dedi.

              SALDA KAYAK MERKEZİ GELECEK YILLARDA ÖNEM KAZANACAK

       Bu yıl Salda Gölü ve Salda Kayak Merkezi'ne önemli ölçüde ziyaretçi gelmesini beklediklerini ifade eden  Vali Hasan Şıldak, "Yaz ve kış turizmine hitap etme noktasında bir bütünlük arz ediyor. Son derece uygun bir pozisyonda bulunuyor. Hem kayak merkezimizin, hem de Salda Gölü çevresinin ortak girişimlerimizle, bakanlıklar düzeyinde yapacağımız çalışmalarla, hem Çevre ve Şehircilik, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve özel sektörün her iki noktaya ilgi göstermesiyle buradaki turizm potansiyeli ortaya çıkacak ve ilimizde çok önemli bir istihdam ve gelir kaynağı oluşacak. Salda Gölü'ne 2018 yılında 500 bin ziyaretçi geldi. Bunu biz lavanta turizmiyle zenginleştirmeyi, ayrıca ilimizdeki tarihi kentlerin varlığını da buna ekleyerek çok güçlü bir turizm destinasyonu zincirine dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler ile bu konuya olan ilgiyi  artırmaya çalışıyoruz. Sömestir tatili yaklaştı. Bütün kayak severleri ilimize ve Salda Kayak Merkezimize bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.