BUCAK’TA ÜNİVERSİTE ALT YAPISI OLUŞTURULDU

EĞİTİM 28.06.2016 - 17:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3606+ kez okundu.
 

BUCAK’TA ÜNİVERSİTE ALT YAPISI OLUŞTURULDU

Bucak’ta açılan İşletme ve Teknoloji Fakültelerinin açılmasında büyük katkı sağlayan eski YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay onuruna Bucak iftar yemeği verdi.
Kent Ormanında verilen yemeğe Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz,  Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Rektör Yardımcıları, Isparta, Burdur ve Bucak’tan öğretim görevlileri ve geniş katılımlı iş adamları katıldı. İftar yemeği sonrası yapılan Konuşmalarda Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu Bucak’ta eğiteme destek veren tüm iş damlarına teşekkür etti. Başkan Mutlu “Bucak’ta açılacak bir üniversitenin kurulmasının hayali içerisindeyiz” dedi. Bucak’ta hizmetlere ara verilmeksizin devam ettiklerini, birçok yatırımı eş zamanlı yürüttüklerini belirten Başkan Mutlu, “Bize bazen soruyorlar. Başkan bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsun. Gömü mü buldun diye. Ben de onlara sıkıntıya girmem halinde ben sanayici ve Bucak halkına güveniyorum arkamda dağ gibi Bucak ordusu var diyorum.”dedi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Bucak’ta iki Fakülte, İki dört yıllık Yüksekokul ve iki meslek yüksek okulu olduğunu dile getirerek şöyle “MAKÜ 2006 yılında kurulduğunda 3 fakülte vardı 2015 yılına kadar 3 fakülte daha kurularak 6’ya çıkarılmıştır. Biz göreve başladığımız zaman 4 fakülte daha açarak 10 fakülteye çıkardık. Bu yıl içerisinde Diş Hekimliği ve Spor Bilimler Fakültesini kurmayı hedefliyoruz. Böylece 12 fakülteye ulaşmış olacağız” dedi. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz Bucak ölçekli bir ilçede 2 fakülte, 2 dört yıllık yüksek okul, bunlarda fakülte eş değerinde 2 yüksek okul yok. Bucak’ta şu anda 2 fakülte, iki tane fakülte eş değerinde 4 yıllık yüksekokul ve 2 tane yüksekokul bulunmakta. Bucak eş değerini bırak bazı çok üniversitede bu alt yapı yok. Bucak’ta kurulan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile Bucak kendi üniversitesini kurma yolunda bir yol açılmıştır” dedi. Eski YÖk Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise yaptığı konuşmada Bucak’ın sanayisinin Isparta ve Burdur’dan ilerde olduğunu vurgularken, okul binalarının tamamını eğitim gönüllüsü iş adamlarının yaptığını Bucak hem fakülte, hem yüksekokul hem de meslek yüksekokullarının açılmasını hak ettiğini dile getirdi. Günay yaptığı konuşmada “Gelecek zamanlarda tarihçiler yazacak örnek bir ilçe olarak eğitime önem veren bir ilçe olarak Bucak’ın adını yazacak. Tüm ortaöğretim ve yüksekokulları Bucak halkı kurdu. Bu emeğe ve eğitime verilen gönüllü YÖK olarak biz duyarsız kalmadık. Bunun için Bucak bunu fazlası ile hak etmiştir. Hatta kendi üniversitesini kurmak için alt yapı sağlam olarak hazırlanmıştır” dedi. İftar sonrası yapılan konuşmaların ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, eski YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’a mermerden yapılmış resmini, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise Osmanlı Tuğralı almalık hediye etti.    
Bucak’ta açılan İşletme ve Teknoloji Fakültelerinin açılmasında büyük katkı sağlayan eski YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay onuruna Bucak iftar yemeği verdi.

Kent Ormanında verilen yemeğe Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz,  Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Rektör Yardımcıları, Isparta, Burdur ve Bucak’tan öğretim görevlileri ve geniş katılımlı iş adamları katıldı. İftar yemeği sonrası yapılan Konuşmalarda Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu Bucak’ta eğiteme destek veren tüm iş damlarına teşekkür etti. Başkan Mutlu “Bucak’ta açılacak bir üniversitenin kurulmasının hayali içerisindeyiz” dedi. Bucak’ta hizmetlere ara verilmeksizin devam ettiklerini, birçok yatırımı eş zamanlı yürüttüklerini belirten Başkan Mutlu, “Bize bazen soruyorlar. Başkan bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsun. Gömü mü buldun diye. Ben de onlara sıkıntıya girmem halinde ben sanayici ve Bucak halkına güveniyorum arkamda dağ gibi Bucak ordusu var diyorum.”dedi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Bucak’ta iki Fakülte, İki dört yıllık Yüksekokul ve iki meslek yüksek okulu olduğunu dile getirerek şöyle “MAKÜ 2006 yılında kurulduğunda 3 fakülte vardı 2015 yılına kadar 3 fakülte daha kurularak 6’ya çıkarılmıştır. Biz göreve başladığımız zaman 4 fakülte daha açarak 10 fakülteye çıkardık. Bu yıl içerisinde Diş Hekimliği ve Spor Bilimler Fakültesini kurmayı hedefliyoruz. Böylece 12 fakülteye ulaşmış olacağız” dedi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz Bucak ölçekli bir ilçede 2 fakülte, 2 dört yıllık yüksek okul, bunlarda fakülte eş değerinde 2 yüksek okul yok. Bucak’ta şu anda 2 fakülte, iki tane fakülte eş değerinde 4 yıllık yüksekokul ve 2 tane yüksekokul bulunmakta. Bucak eş değerini bırak bazı çok üniversitede bu alt yapı yok. Bucak’ta kurulan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile Bucak kendi üniversitesini kurma yolunda bir yol açılmıştır” dedi. Eski YÖk Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise yaptığı konuşmada Bucak’ın sanayisinin Isparta ve Burdur’dan ilerde olduğunu vurgularken, okul binalarının tamamını eğitim gönüllüsü iş adamlarının yaptığını Bucak hem fakülte, hem yüksekokul hem de meslek yüksekokullarının açılmasını hak ettiğini dile getirdi. Günay yaptığı konuşmada “Gelecek zamanlarda tarihçiler yazacak örnek bir ilçe olarak eğitime önem veren bir ilçe olarak Bucak’ın adını yazacak. Tüm ortaöğretim ve yüksekokulları Bucak halkı kurdu. Bu emeğe ve eğitime verilen gönüllü YÖK olarak biz duyarsız kalmadık. Bunun için Bucak bunu fazlası ile hak etmiştir. Hatta kendi üniversitesini kurmak için alt yapı sağlam olarak hazırlanmıştır” dedi.

İftar sonrası yapılan konuşmaların ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, eski YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’a mermerden yapılmış resmini, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise Osmanlı Tuğralı almalık hediye etti.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.