KISA DÖNEM JANDARMA ERLER TÖREN İLE YEMİN ETTİLER

YAŞAM 01.12.2017 - 11:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3265+ kez okundu.
 

KISA DÖNEM JANDARMA ERLER TÖREN İLE YEMİN ETTİLER

Burdur Jandarma İl Komutanlığı’na teslim olan 39 kısa dönem Jandarma er ile engelli Ahmet Zeybek isimli asker düzenlenen tören ile askerlik yemini etiler.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı emrine teslim olan 369/1 dönem 39 acemi er ile askerlik hizmetini yerine getirmek isteyen engelli Burdur Kemer ilçesinden Ahmet Zengin, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sergi   ve Konferans salonunda düzenlenen törenle komutanları eşliğinde yemin etti. Askerlerin komutanları eşliğinde yemin etmesinin ardından, Bucak İsmail Sarı rehabilitasyon merkezi öğrencileri mehteranları çeşitli mehter marşlarını icra ettiler. Kınalı ali destanı slaytlarla tekrarlandı.                                       KAHRAMAN MEHMETÇİKLER Burdur İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Muzaffer Canbal, törende yaptığı konuşmada; bağımsızlığımızın simgesi olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, Anne, Baba ve yakınlarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere ise mutlak itaatin ifadesi aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuz için de kabul belgesidir. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşesinde bile sizlerle onurlanacağının bilinciyle hareket ederek, jandarma teşkilatının birer aynası olduğunuzu asla unutmayınız Bu duygu ve düşüncelerle andınızın size ailenize, jandarma teşkilatına, yüce türk milletine ve devletimiz ile Türk milletinin her fendine hayırlı olmasını diler gözlerinizden öperim. Konuşmaların ardından kıtaya ilk teslim eden er tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Eğitimlerde başarı gösteren erlere ve yakınları ile birlikte sahneye çağrılarak hediyeleri verildi. Birliğe ilk katılan Kütahya doğumlu askere ise hediyesini Burdur Valisi Şerif Yılmaz hediyesini verdi.  
Burdur Jandarma İl Komutanlığı’na teslim olan 39 kısa dönem Jandarma er ile engelli Ahmet Zeybek isimli asker düzenlenen tören ile askerlik yemini etiler.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı emrine teslim olan 369/1 dönem 39 acemi er ile askerlik hizmetini yerine getirmek isteyen engelli Burdur Kemer ilçesinden Ahmet Zengin, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sergi   ve Konferans salonunda düzenlenen törenle komutanları eşliğinde yemin etti. Askerlerin komutanları eşliğinde yemin etmesinin ardından, Bucak İsmail Sarı rehabilitasyon merkezi öğrencileri mehteranları çeşitli mehter marşlarını icra ettiler. Kınalı ali destanı slaytlarla tekrarlandı.

                                      KAHRAMAN MEHMETÇİKLER

Burdur İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Muzaffer Canbal, törende yaptığı konuşmada; bağımsızlığımızın simgesi olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, Anne, Baba ve yakınlarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz

İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere ise mutlak itaatin ifadesi aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuz için de kabul belgesidir. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşesinde bile sizlerle onurlanacağının bilinciyle hareket ederek, jandarma teşkilatının birer aynası olduğunuzu asla unutmayınız

Bu duygu ve düşüncelerle andınızın size ailenize, jandarma teşkilatına, yüce türk milletine ve devletimiz ile Türk milletinin her fendine hayırlı olmasını diler gözlerinizden öperim. Konuşmaların ardından kıtaya ilk teslim eden er tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Eğitimlerde başarı gösteren erlere ve yakınları ile birlikte sahneye çağrılarak hediyeleri verildi. Birliğe ilk katılan Kütahya doğumlu askere ise hediyesini Burdur Valisi Şerif Yılmaz hediyesini verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.