LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ HAK KAYBINA UĞRAYACAK MI?

SİYASET 05.08.2016 - 11:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4639+ kez okundu.
 

LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ HAK KAYBINA UĞRAYACAK MI?

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER, Başbakan Binali Yıldırım’a YÖK’ün kararı ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.
CHP Burdur Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Dr Mehmet Göker Hükümet tarafından uygulamaya konulan ve YÖK Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “OHAL KHK / 667 kapsamında kapatılan Vakıf Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin durumlarına ilişkin Yükseköğretim Kurulunca yapılan yeniden değerlendirme neticesinde: Kapatılan Vakıf Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin üniversiteye girmiş oldukları yıl aldıkları puanlar esas alınarak yeniden yerleştirilmesine karar verildiğini belirten GÖKER, Sonuç olarak, kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin, puanlarına göre yükseköğretim kurumlarına yeniden yerleştirilmesine karar verilmiş olup, öğrencilerin puanlarına göre tercih yapmasına ve yeni yerleştikleri üniversitelerde bulundukları sınıftan okumaya devam etmesine karar verildiğini belirtti. Diğer taraftan, kapatılan üniversitelerdeki çocukların pek çoğu üniversitelerin bulunduğu şehirlerde yaşayan şehir sakinlerinin çocukları olduğunu söyleyen CHP’li Vekil, “Bu çocukların kendi şehirlerindeki özel üniversitede okuma isteği, başka şehirlerdeki özel üniversitelerde okuma maliyetin fazlalığından kaynaklanmaktadır. Ayrıca bazı çocuklarımız sağlık sorunları nedeniyle bulundukları şehirlerde okumak zorunluluğunda kaldıkları için tercih yapmaksızın söz konusu üniversiteleri seçmek durumunda kalmışlardır” diyerek söz konusu üniversitelerin devlet üniversitesi haline getirilmesini ve yeni bir akademik personel yapılanması olması gerekliliğini belirtti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Yüksek Öğretim Kurumu’nun açtığı ve onay verdiği üniversitelerin kapatılması ile açıkta kalan çocuklarımızın geleceği kim tarafından ve nasıl şekillendirilmek istenmektedir? Üniversitelerin devlet üniversitesi haline getirilmesi ve üniversiteye yeni bir akademik personel yapısı kurulması düşünülmekte midir? Hiçbir cemaat yapılanmasına karışmayan ve tek amaçları sadece okumak olan bu çocuklarımızın diplomalarına “yatay geçiş yapan öğrenci” muamelesi yapılacak mıdır? Söz konusu okullarda yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin durumu ne olacaktır?  
CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER, Başbakan Binali Yıldırım’a YÖK’ün kararı ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

CHP Burdur Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Dr Mehmet Göker Hükümet tarafından uygulamaya konulan ve YÖK Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “OHAL KHK / 667 kapsamında kapatılan Vakıf Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin durumlarına ilişkin Yükseköğretim Kurulunca yapılan yeniden değerlendirme neticesinde: Kapatılan Vakıf Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin üniversiteye girmiş oldukları yıl aldıkları puanlar esas alınarak yeniden yerleştirilmesine karar verildiğini belirten GÖKER, Sonuç olarak, kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin, puanlarına göre yükseköğretim kurumlarına yeniden yerleştirilmesine karar verilmiş olup, öğrencilerin puanlarına göre tercih yapmasına ve yeni yerleştikleri üniversitelerde bulundukları sınıftan okumaya devam etmesine karar verildiğini belirtti.

Diğer taraftan, kapatılan üniversitelerdeki çocukların pek çoğu üniversitelerin bulunduğu şehirlerde yaşayan şehir sakinlerinin çocukları olduğunu söyleyen CHP’li Vekil, “Bu çocukların kendi şehirlerindeki özel üniversitede okuma isteği, başka şehirlerdeki özel üniversitelerde okuma maliyetin fazlalığından kaynaklanmaktadır. Ayrıca bazı çocuklarımız sağlık sorunları nedeniyle bulundukları şehirlerde okumak zorunluluğunda kaldıkları için tercih yapmaksızın söz konusu üniversiteleri seçmek durumunda kalmışlardır” diyerek söz konusu üniversitelerin devlet üniversitesi haline getirilmesini ve yeni bir akademik personel yapılanması olması gerekliliğini belirtti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun açtığı ve onay verdiği üniversitelerin kapatılması ile açıkta kalan çocuklarımızın geleceği kim tarafından ve nasıl şekillendirilmek istenmektedir?

Üniversitelerin devlet üniversitesi haline getirilmesi ve üniversiteye yeni bir akademik personel yapısı kurulması düşünülmekte midir?

Hiçbir cemaat yapılanmasına karışmayan ve tek amaçları sadece okumak olan bu çocuklarımızın diplomalarına “yatay geçiş yapan öğrenci” muamelesi yapılacak mıdır?

Söz konusu okullarda yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin durumu ne olacaktır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.