Marketlerde Yeni Dönem: Raflarda Artık O Ürünler Satılamayacak

DÜNYA 24.02.2024 - 21:48, Güncelleme: 24.02.2024 - 21:48 3504+ kez okundu.
 

Marketlerde Yeni Dönem: Raflarda Artık O Ürünler Satılamayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri yanıltan ve kafalarını karıştıran etiketleri ele aldı.
Artık marketlerde etiketlerde standartlar getirilerek '… Tadında', '… Lezzeti', '… Keyfi' gibi ifadeler kullanılamayacak. Tüketicilerin korunması için önemli bir adım atılıyor. Bakan İbrahim Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıda için Gıda Kodeksi'nde birçok düzenleme yapıldığını ve bu düzenlemelerin devam edeceğini belirtti. Gıdanın adının, tüketicinin rafta ilk bakışta göreceği yere, aynı punto, stil ve karakterde yazılacağını ifade eden Yumaklı, yanıltıcı görsellerin de kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Özellikle içeriğinde çilek yerine sadece çilek aroması bulunan ürünlerde çilek görseli kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, tüketicileri karıştırabilecek benzer ürünlerde '… Tadında', '… Lezzeti', '… Keyfi' gibi ifadelerin kullanılmasına izin verilmeyecek. Bakan Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımının önemli olduğunu vurgulayarak ALO 174 Gıda Hattı'nın kurulduğunu ve ihbar ve şikayetlere en geç 15 gün içinde cevap verildiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşların şüphelendikleri gıda ürünlerini ve yerlerini ALO 174 veya (0 501 174 0 174) olan WhatsApp İhbar Hattı'na bildirmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7.500'den fazla gıda denetçisinin mesai mefhumu gözetmeksizin denetimler gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yumaklı, vatandaşların da gönüllü gıda denetçisi olmalarını istedi. Gıda güvenliğinin insan sağlığı için hayati önem taşıdığını vurgulayan Yumaklı, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri yanıltan ve kafalarını karıştıran etiketleri ele aldı.

Artık marketlerde etiketlerde standartlar getirilerek '… Tadında', '… Lezzeti', '… Keyfi' gibi ifadeler kullanılamayacak. Tüketicilerin korunması için önemli bir adım atılıyor.
Bakan İbrahim Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıda için Gıda Kodeksi'nde birçok düzenleme yapıldığını ve bu düzenlemelerin devam edeceğini belirtti. Gıdanın adının, tüketicinin rafta ilk bakışta göreceği yere, aynı punto, stil ve karakterde yazılacağını ifade eden Yumaklı, yanıltıcı görsellerin de kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.


Özellikle içeriğinde çilek yerine sadece çilek aroması bulunan ürünlerde çilek görseli kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, tüketicileri karıştırabilecek benzer ürünlerde '… Tadında', '… Lezzeti', '… Keyfi' gibi ifadelerin kullanılmasına izin verilmeyecek.


Bakan Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımının önemli olduğunu vurgulayarak ALO 174 Gıda Hattı'nın kurulduğunu ve ihbar ve şikayetlere en geç 15 gün içinde cevap verildiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşların şüphelendikleri gıda ürünlerini ve yerlerini ALO 174 veya (0 501 174 0 174) olan WhatsApp İhbar Hattı'na bildirmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7.500'den fazla gıda denetçisinin mesai mefhumu gözetmeksizin denetimler gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yumaklı, vatandaşların da gönüllü gıda denetçisi olmalarını istedi. Gıda güvenliğinin insan sağlığı için hayati önem taşıdığını vurgulayan Yumaklı, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.