Milletvekili Akbulut’tan, Ulaştırma Bakanını terleten sorular

DÜNYA 19.12.2023 - 21:04, Güncelleme: 19.12.2023 - 21:06 1372+ kez okundu.
 

Milletvekili Akbulut’tan, Ulaştırma Bakanını terleten sorular

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde Burdur’un yatırımlarını soran CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Sayın Ulaştırma Bakanı 11 yıldır bitirilemeyen Burdur-Fethiye Karayolu çalışması ne zaman bitecek?” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Ulaştırma ve Altyapı ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının 2024 yılı bütçelerinin genel kurul görüşmelerinde söz alarak, Burdur yatırımları ile ilgili sorularını sordu. 11 yıldır bitirilemeyen Burdur-Fethiye Karayolu çalışması ne zaman bitecek? Bakanların bütçe sunumlarının ardından genel kurulda söz alan Milletvekili Akbulut, Burdur-Fethiye Karayolunu işaret ederek, 11 yıl geçmesine rağmen ne zaman tamamlanacağı sorusunu yöneltti. Milletvekili Akbulut, “Sayın Ulaştırma Bakanı 11 yıldır bitirilemeyen Burdur Fethiye Karayolu çalışması ne zaman bitecek? Burdur’a 2008 yılından beri yolcu treni gelmiyor. Burdurlu hemşerilerimiz İstanbul-İzmir seferlerine zaman kavuşacak? İlimizi Berlin duvarı gibi ortadan ikiye bölen tren rayları binlerce yurttaşın hayat koşullarını zorlaştırmaktadır. Bakanlığınızın tren istasyonu ve rayları 1. Organize Sanayi Bölgesindeki ayrılmış alana taşıyacağının sözünü vereli tam 5 yıl oldu ama hâlâ bir sonuç yok. Ne zaman taşınacaktır? Tefenni-Korkuteli- Antalya yolunda sürekli ölümlü kaza oluyor çünkü yol çok dar, genişletme ve duble yol çalışmanız olacak mı?” şeklinde konuştu. Gölhisar’da kapalı sistem sulamaya 2024’de geçebilecek miyiz? Burdur’un tarım yatırımlarına yönelik de Tarım Bakanına sorular soran Milletvekili Akbulut, “Sayın Tarım Bakanı Gölhisar ilçemizde kapalı sistem sulamaya 2024’de geçebilecek miyiz? Veteriner hekim, gıda ve ziraat mühendisi, tekniker ve teknisyen atamalarını artık yapacak mısınız?” diye konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde Burdur’un yatırımlarını soran CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Sayın Ulaştırma Bakanı 11 yıldır bitirilemeyen Burdur-Fethiye Karayolu çalışması ne zaman bitecek?” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Ulaştırma ve Altyapı ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının 2024 yılı bütçelerinin genel kurul görüşmelerinde söz alarak, Burdur yatırımları ile ilgili sorularını sordu.

11 yıldır bitirilemeyen Burdur-Fethiye Karayolu çalışması ne zaman bitecek?
Bakanların bütçe sunumlarının ardından genel kurulda söz alan Milletvekili Akbulut, Burdur-Fethiye Karayolunu işaret ederek, 11 yıl geçmesine rağmen ne zaman tamamlanacağı sorusunu yöneltti. Milletvekili Akbulut, “Sayın Ulaştırma Bakanı 11 yıldır bitirilemeyen Burdur Fethiye Karayolu çalışması ne zaman bitecek? Burdur’a 2008 yılından beri yolcu treni gelmiyor. Burdurlu hemşerilerimiz İstanbul-İzmir seferlerine zaman kavuşacak? İlimizi Berlin duvarı gibi ortadan ikiye bölen tren rayları binlerce yurttaşın hayat koşullarını zorlaştırmaktadır. Bakanlığınızın tren istasyonu ve rayları 1. Organize Sanayi Bölgesindeki ayrılmış alana taşıyacağının sözünü vereli tam 5 yıl oldu ama hâlâ bir sonuç yok. Ne zaman taşınacaktır? Tefenni-Korkuteli- Antalya yolunda sürekli ölümlü kaza oluyor çünkü yol çok dar, genişletme ve duble yol çalışmanız olacak mı?” şeklinde konuştu.
Gölhisar’da kapalı sistem sulamaya 2024’de geçebilecek miyiz?
Burdur’un tarım yatırımlarına yönelik de Tarım Bakanına sorular soran Milletvekili Akbulut, “Sayın Tarım Bakanı Gölhisar ilçemizde kapalı sistem sulamaya 2024’de geçebilecek miyiz? Veteriner hekim, gıda ve ziraat mühendisi, tekniker ve teknisyen atamalarını artık yapacak mısınız?” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.