YÖK’TEN MAKÜ’YE 10. YIL ARMAĞANI

EĞİTİM 18.01.2016 - 12:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3871+ kez okundu.
 

YÖK’TEN MAKÜ’YE 10. YIL ARMAĞANI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Üniversitemize 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde açılması için 3 Fakülte, 2 Meslek Yüksek Okulu teklifi sunmuştuk
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adem Korkmaz, yeni açılan ve (YÖK) tarafından onaylanan Fakülte ve Yüksek Okullar konusunda, yaptığı açıklamada; “Öncelikli hedefi eğitimde kaliteyi yakalamak olan Üniversitemiz yeni açılan Fakülteleri ve Meslek Yüksekokulları ile belirlediği hedefler doğrultusunda eğitimde büyümeye devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta Bucak Teknoloji Fakültesi için Vali Hasan KÜRKLÜ’nün makamında protokol imza töreni düzenlenmişti. Düzenlenen protokolle Teknoloji Fakültesi’nin onayının ardından,  Üniversitemiz tarafından açılması teklif edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca uygun görülen Fakülteler ve Meslek Yüksekokullarının müjdesi geldi. Gelen müjdeler sonucunda üniversitemiz 10. yılında en büyük armağanını ise onurlu bir şekilde kazanmıştır.   Açılacak yeni fakülte ve yüksekokullar için Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ bir açıklama yaparak; “Üniversitemiz 10. Yılında açılacak yeni fakülteler ve yüksek okullarla daha da sağlam, daha da güçlü bir konuma sahip olacak. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Üniversitemize 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde açılması için 3 Fakülte, 2 Meslek Yüksek Okulu teklifi sunmuştuk. YÖK’te bu tekliflerimizi geri çevirmeyerek bizleri 10. Yılımızda onore etti. Yeni açılacak bölümlerimizle Üniversitemiz, 10 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 13 Meslek Yüksek Okul ile büyümeye devam edecek. Buradan öncelikle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, Sayın Burdur Milletvekillerimize, Sivil Toplum Temsilcilerimize ve Burdur halkına desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ önümüzdeki süreçte ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesi için görüşmelerin devam ettiğini ve İlimize en kısa sürede Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandırarak, ilimizin büyük beklentisi olan Tıp Fakültesinin de alt yapısını oluşturacaklarını sözlerine ekledi. Ayrıca, uzun süredir gündemde olan Yeşilova ve Altınyayla Meslek Yüksek Okulları Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın girişimleriyle ilçelerimize kazandırılmıştır.  Üniversitemiz tarafından açılması teklif edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca uygun görülen Fakülteler ve Meslek Yüksekokullarımız şöyle; Fakülteler Sağlık Bilimleri Fakültesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Bucak Teknoloji Fakültesi Meslek Yüksekokulları Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu Yeni açılan Fakültelerimizin ve Meslek Yüksekokullarımızın Üniversitemize ve Şehrimize hayırlı olmasını dileriz.  
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Üniversitemize 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde açılması için 3 Fakülte, 2 Meslek Yüksek Okulu teklifi sunmuştuk

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adem Korkmaz, yeni açılan ve (YÖK) tarafından onaylanan Fakülte ve Yüksek Okullar konusunda, yaptığı açıklamada; “Öncelikli hedefi eğitimde kaliteyi yakalamak olan Üniversitemiz yeni açılan Fakülteleri ve Meslek Yüksekokulları ile belirlediği hedefler doğrultusunda eğitimde büyümeye devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta Bucak Teknoloji Fakültesi için Vali Hasan KÜRKLÜ’nün makamında protokol imza töreni düzenlenmişti. Düzenlenen protokolle Teknoloji Fakültesi’nin onayının ardından,  Üniversitemiz tarafından açılması teklif edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca uygun görülen Fakülteler ve Meslek Yüksekokullarının müjdesi geldi. Gelen müjdeler sonucunda üniversitemiz 10. yılında en büyük armağanını ise onurlu bir şekilde kazanmıştır.  

Açılacak yeni fakülte ve yüksekokullar için Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ bir açıklama yaparak; “Üniversitemiz 10. Yılında açılacak yeni fakülteler ve yüksek okullarla daha da sağlam, daha da güçlü bir konuma sahip olacak. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Üniversitemize 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde açılması için 3 Fakülte, 2 Meslek Yüksek Okulu teklifi sunmuştuk. YÖK’te bu tekliflerimizi geri çevirmeyerek bizleri 10. Yılımızda onore etti. Yeni açılacak bölümlerimizle Üniversitemiz, 10 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 13 Meslek Yüksek Okul ile büyümeye devam edecek. Buradan öncelikle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, Sayın Burdur Milletvekillerimize, Sivil Toplum Temsilcilerimize ve Burdur halkına desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ önümüzdeki süreçte ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesi için görüşmelerin devam ettiğini ve İlimize en kısa sürede Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandırarak, ilimizin büyük beklentisi olan Tıp Fakültesinin de alt yapısını oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca, uzun süredir gündemde olan Yeşilova ve Altınyayla Meslek Yüksek Okulları Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın girişimleriyle ilçelerimize kazandırılmıştır. 

Üniversitemiz tarafından açılması teklif edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca uygun görülen Fakülteler ve Meslek Yüksekokullarımız şöyle;

Fakülteler

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sanat ve Tasarım Fakültesi

Bucak Teknoloji Fakültesi

Meslek Yüksekokulları

Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu

Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu

Yeni açılan Fakültelerimizin ve Meslek Yüksekokullarımızın Üniversitemize ve Şehrimize hayırlı olmasını dileriz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.