Başkan Ercengiz 'E-Ruhsat'ı anlattı

DÜNYA 22.03.2024 - 22:40, Güncelleme: 22.03.2024 - 22:40 1840+ kez okundu.
 

Başkan Ercengiz 'E-Ruhsat'ı anlattı

Burdur Belediyesi tarafından dijital belediyecilik çalışmaları kapsamında uygulamaya konulan e-ruhsat projesinin lansmanı yapıldı.
Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu Anfi Salonunda e-ruhsat bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Say, Hülya Eraslan, Mustafa Bozkurt, Burdur Belediyesi İmar Müdürlüğü personeli ve davetliler katıldı.  Göreve geldiğinde inşaat sektörünün çok hızlı bir süreçte olduğunu vurgulayan Başkan Ercengiz, “Sürekli ruhsatın çıkmadığını, ruhsatın geciktiğini yönünde şikayetler alıyorduk. Bununla ilgili bir çalışma başlatmıştık. Vatandaş başvurusunun hangi aşamasında olduğu öğrenmesi için sms ile bilgi vererek bu işe başladık. Bize gelen belgeler daha nitelikli hale geldi. Yapı denetim firmaları daha titiz davranmaya başladı. Bugün geldiğimiz noktada yoğunluk kalmadı. Bize gelen ruhsat başvurularını ve bu tip işlemlerde hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı sergiliyoruz.  Netice itibariyle bugün yapılan iş belki bir külfet getirebilir. Ancak vatandaşa sağladığı kolaylık, personelimizin iş yükünü azaltması açısından baktığımızda teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylık olarak bakıyoruz. Üzerine koyarak gideceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda iyi bir işbirliği oldu. Burdur Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımızın farkında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın görüşleri bizler için çok önemli. Birlikte çalışmak isteriz. Eksikliklerimiz olacaktır. Bunlar da zaman içerisinde düzelecektir. Burdur’umuza hayırlı olsun.” diye konuştu.
Burdur Belediyesi tarafından dijital belediyecilik çalışmaları kapsamında uygulamaya konulan e-ruhsat projesinin lansmanı yapıldı.


Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu Anfi Salonunda e-ruhsat bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Say, Hülya Eraslan, Mustafa Bozkurt, Burdur Belediyesi İmar Müdürlüğü personeli ve davetliler katıldı. 
Göreve geldiğinde inşaat sektörünün çok hızlı bir süreçte olduğunu vurgulayan Başkan Ercengiz, “Sürekli ruhsatın çıkmadığını, ruhsatın geciktiğini yönünde şikayetler alıyorduk. Bununla ilgili bir çalışma başlatmıştık. Vatandaş başvurusunun hangi aşamasında olduğu öğrenmesi için sms ile bilgi vererek bu işe başladık. Bize gelen belgeler daha nitelikli hale geldi. Yapı denetim firmaları daha titiz davranmaya başladı. Bugün geldiğimiz noktada yoğunluk kalmadı. Bize gelen ruhsat başvurularını ve bu tip işlemlerde hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı sergiliyoruz.  Netice itibariyle bugün yapılan iş belki bir külfet getirebilir. Ancak vatandaşa sağladığı kolaylık, personelimizin iş yükünü azaltması açısından baktığımızda teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylık olarak bakıyoruz. Üzerine koyarak gideceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda iyi bir işbirliği oldu. Burdur Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımızın farkında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın görüşleri bizler için çok önemli. Birlikte çalışmak isteriz. Eksikliklerimiz olacaktır. Bunlar da zaman içerisinde düzelecektir. Burdur’umuza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.