BAŞKAN KEYİK; ODA SEÇİMLERİ KONUSUNDA BİLGİ AKTARDI

EKONOMİ 19.03.2018 - 19:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4699+ kez okundu.
 

BAŞKAN KEYİK; ODA SEÇİMLERİ KONUSUNDA BİLGİ AKTARDI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik 1 Nisan ile 31 Nisan arasında Türkiye genelinde oda ve borsa seçimleri yapılacaktır.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik; Odalarımızın üst kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından onaylandı. Bizde bu doğrultuda seçim kuruluna listelerimizi verdik ve 1 Nisan olarak seçim günümüz onaylandı. Listelerin kesinleştiğini sizlere söyleyebilirim. 13 meslek gurubunda seçimlere giriyoruz. Yeni meclisimize 35 üyemiz katılacaktır. Bu 35 arkadaşımızın arasından yeni yönetim ve meclis üyelerimiz aramıza katılacaktır. Yeni yönetimimiz ve meclis başkanımız ile üyelerimizin seçimlerinin ardından yeni dönem için çalışmalarımıza başlayacağız. Önümüzdeki dönem için hedeflerimizi ve yeni dönem çalışmalarını sizlerin de bildiği gibi kamuoyu ile paylaşmıştık. Ancak bu aradan geçen süre içinde “Burdur Şeker Fabrikası’nın” özelleştirilmesi gündemimize geldi. Şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Sizin de bilgilerinizde olduğu üzere Ticaret ve Sanayi Odası olarak özelleştirmenin Burdur ilinin ve üreticinin menfaati açısından durdurulması noktasındadır. Hükümetimiz tarafından özelleştirme kararı tekrar değerlendirmesi yönünde girişim olmazsa bu fabrikanın özelleştirilmesi halinde sivil toplum kuruluşları ve iş adamları tarafından kurulacak bir ortaklık tarafından alabilir miyiz! Bu konuda çalışmalarımız sürmektedir. Bu arada oda başkanı olarak bana verilen görevde 50-60 iş adamı ile görüşerek ortaya bir neticenin çıkması sağlanacaktır. Konsersiyumun adını belirtip en geç bir hafta içinde bir netice alacağımızı umuyorum. Ayın 18’inde ihale ertelenmez ise ihalenin yapılacağı güne hazırlıklarımızı bitirerek teminat ve şirket çalışmalarını tamamlayıp ayın 18’nde yapılacak ihaleye katılmak için gayret göstereceğiz. Elbette ihale şartlarına göre bizim gücümüz ölçüsünde ise çabamızı ortaya koyacağız. Bizim gücümüzün üzerinde ihale de bir rakam çıkarsa yapacak bir şey kalmayacaktır. İhalede gücümüzü ortaya koyacak bir rakamla buna kalkışacağız. Bizim gücümüzün üzerine çıkarak ihale devam ederse ihaleden bizim çekilmemiz daha doğru olacaktır. İstediğimiz rakamların üzerine çıkan olmazsa bu ihaleden şeker fabrikasını Burdur’umuza kazandırmış olarak çıkarız dedi.  
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik 1 Nisan ile 31 Nisan arasında Türkiye genelinde oda ve borsa seçimleri yapılacaktır.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik; Odalarımızın üst kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından onaylandı. Bizde bu doğrultuda seçim kuruluna listelerimizi verdik ve 1 Nisan olarak seçim günümüz onaylandı. Listelerin kesinleştiğini sizlere söyleyebilirim. 13 meslek gurubunda seçimlere giriyoruz. Yeni meclisimize 35 üyemiz katılacaktır. Bu 35 arkadaşımızın arasından yeni yönetim ve meclis üyelerimiz aramıza katılacaktır.

Yeni yönetimimiz ve meclis başkanımız ile üyelerimizin seçimlerinin ardından yeni dönem için çalışmalarımıza başlayacağız. Önümüzdeki dönem için hedeflerimizi ve yeni dönem çalışmalarını sizlerin de bildiği gibi kamuoyu ile paylaşmıştık. Ancak bu aradan geçen süre içinde “Burdur Şeker Fabrikası’nın” özelleştirilmesi gündemimize geldi. Şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Sizin de bilgilerinizde olduğu üzere Ticaret ve Sanayi Odası olarak özelleştirmenin Burdur ilinin ve üreticinin menfaati açısından durdurulması noktasındadır.

Hükümetimiz tarafından özelleştirme kararı tekrar değerlendirmesi yönünde girişim olmazsa bu fabrikanın özelleştirilmesi halinde sivil toplum kuruluşları ve iş adamları tarafından kurulacak bir ortaklık tarafından alabilir miyiz! Bu konuda çalışmalarımız sürmektedir. Bu arada oda başkanı olarak bana verilen görevde 50-60 iş adamı ile görüşerek ortaya bir neticenin çıkması sağlanacaktır. Konsersiyumun adını belirtip en geç bir hafta içinde bir netice alacağımızı umuyorum.

Ayın 18’inde ihale ertelenmez ise ihalenin yapılacağı güne hazırlıklarımızı bitirerek teminat ve şirket çalışmalarını tamamlayıp ayın 18’nde yapılacak ihaleye katılmak için gayret göstereceğiz. Elbette ihale şartlarına göre bizim gücümüz ölçüsünde ise çabamızı ortaya koyacağız. Bizim gücümüzün üzerinde ihale de bir rakam çıkarsa yapacak bir şey kalmayacaktır. İhalede gücümüzü ortaya koyacak bir rakamla buna kalkışacağız. Bizim gücümüzün üzerine çıkarak ihale devam ederse ihaleden bizim çekilmemiz daha doğru olacaktır. İstediğimiz rakamların üzerine çıkan olmazsa bu ihaleden şeker fabrikasını Burdur’umuza kazandırmış olarak çıkarız dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.