Burdur Gazetesi 70 Yaşında

DÜNYA 04.04.2024 - 15:41, Güncelleme: 04.04.2024 - 15:41 3612 kez okundu.
 

Burdur Gazetesi 70 Yaşında

Burdur Basının lokomotif kuruluşlarından olan Burdur gazetesi 70. yaş gününü kutluyor. 4 Nisan 1954 yılında Burdur'da yayın hayatına başlayan Burdur Gazetesi kuruluş yıl dönümü coşkusunu okuyucularıyla paylaştı.
Burdur Gazetesi yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda "Burdur Gazetesi, dünden bugüne vatandaşlara doğru haber iletme bilinciyle çalışmaya devam etmenin gururunu yaşıyor. İlkeli gazetecilik anlayışından vazgeçmeyerek gazeteyi bizlere devreden Kurucumuz Mustafa Kemal Taraşlı’yı şükranla anarken, kendisinden aynı ilke ve anlayışla gazeteyi devralan ve daha iyi noktalara getirmek için olan gücüyle çalışan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adnan Taraşlı’ya da teşekkür ederiz."  Gazete açıklamalarının devamında; "Namuslu, dürüst, halktan yana gazetecilik ilkelerimizle, çalışkan bir anlayışla gazete çıkarmak her devirde, her zamanda zor olmuştur. Çünkü gazete olmak, gazeteci olmak; yanlışa, kanunsuzluğa, yolsuzluğa, haksızlığa karşı çıkmak demektir. İşin asıl tarafı da güzel tarafı da bu zorluktur. Geçmişten günümüze kadar bu zorluklara göğüs gererek hiçbir şekilde halkın doğru haber alma özgürlüğünü sekteye uğratmadan yayın hayatımıza devam etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.Demokratik kurallar çerçevesinde, basın ahlak kurallarına ve meslek etiğine bağlı, sorumluluk anlayışı içerisinde ilimizin sorunlarını dile getiren, kamu ve halk arasında da önemli bir köprü görevi yapan, tarafsız ve doğru haber anlayışı ile halkımızı bilgilendiren gazete olmak, gazete olabilmek, 1954 yılından beri en önemli önceliğimiz oldu. Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu dönemlerde, yerel gazete çıkarmakta gitgide zorlaşmakta. SEKA’ların kapanmasıyla başlayan olumsuzluklar, yerel basına gerekli önemin gösterilmemesiyle artarak devam ediyor. Zor şartlar altında da olsa, siz değerli okuyucularımıza ulaşabildiğimiz süre boyunca, Burdur Gazetesi yaşamını devam ettirecektir. 1954’ten bugüne kadar halkın sesi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Gazetemiz, onurla gururla 70. yaşına, halkın, hakkın, haklının, mazlumun yanında olarak, etik değerlere sahip çıkarak, demokrasiyi savunup geliştirmeye çalışarak giriyor. Gücünü okuyucudan, inançlarından, ilkelerinden, Burdur ve ülke sevgisi ve sevdalısından alan Burdur Gazetesi’nin, 70. yaşı hepimize kutlu olsun." ANKE Group olarak Burdur Gazetesine yayın hayatında başarılar diliyoruz.  
Burdur Basının lokomotif kuruluşlarından olan Burdur gazetesi 70. yaş gününü kutluyor. 4 Nisan 1954 yılında Burdur'da yayın hayatına başlayan Burdur Gazetesi kuruluş yıl dönümü coşkusunu okuyucularıyla paylaştı.

Burdur Gazetesi yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda "Burdur Gazetesi, dünden bugüne vatandaşlara doğru haber iletme bilinciyle çalışmaya devam etmenin gururunu yaşıyor. İlkeli gazetecilik anlayışından vazgeçmeyerek gazeteyi bizlere devreden Kurucumuz Mustafa Kemal Taraşlı’yı şükranla anarken, kendisinden aynı ilke ve anlayışla gazeteyi devralan ve daha iyi noktalara getirmek için olan gücüyle çalışan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adnan Taraşlı’ya da teşekkür ederiz." 

Gazete açıklamalarının devamında;

"Namuslu, dürüst, halktan yana gazetecilik ilkelerimizle, çalışkan bir anlayışla gazete çıkarmak her devirde, her zamanda zor olmuştur. Çünkü gazete olmak, gazeteci olmak; yanlışa, kanunsuzluğa, yolsuzluğa, haksızlığa karşı çıkmak demektir. İşin asıl tarafı da güzel tarafı da bu zorluktur. Geçmişten günümüze kadar bu zorluklara göğüs gererek hiçbir şekilde halkın doğru haber alma özgürlüğünü sekteye uğratmadan yayın hayatımıza devam etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.Demokratik kurallar çerçevesinde, basın ahlak kurallarına ve meslek etiğine bağlı, sorumluluk anlayışı içerisinde ilimizin sorunlarını dile getiren, kamu ve halk arasında da önemli bir köprü görevi yapan, tarafsız ve doğru haber anlayışı ile halkımızı bilgilendiren gazete olmak, gazete olabilmek, 1954 yılından beri en önemli önceliğimiz oldu.

Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu dönemlerde, yerel gazete çıkarmakta gitgide zorlaşmakta. SEKA’ların kapanmasıyla başlayan olumsuzluklar, yerel basına gerekli önemin gösterilmemesiyle artarak devam ediyor. Zor şartlar altında da olsa, siz değerli okuyucularımıza ulaşabildiğimiz süre boyunca, Burdur Gazetesi yaşamını devam ettirecektir. 1954’ten bugüne kadar halkın sesi olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Gazetemiz, onurla gururla 70. yaşına, halkın, hakkın, haklının, mazlumun yanında olarak, etik değerlere sahip çıkarak, demokrasiyi savunup geliştirmeye çalışarak giriyor. Gücünü okuyucudan, inançlarından, ilkelerinden, Burdur ve ülke sevgisi ve sevdalısından alan Burdur Gazetesi’nin, 70. yaşı hepimize kutlu olsun."

ANKE Group olarak Burdur Gazetesine yayın hayatında başarılar diliyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.