BAŞKAN SEZGİN’İN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 18.10.2017 - 20:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3291+ kez okundu.
 

BAŞKAN SEZGİN’İN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Bucak Belediye Başkanı, Kaymakam Yalçın Sezgin, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakârlık isteyen zor bir iş olduğunu belirterek demokrasi zincirinin ilk halkası olan vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapının muhtarlıklar olduğu söyledi.
Bucak Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Başkan Sezgin, mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük parçası olan kurum olduğunu söyledi.  Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Sezgin, “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakârca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür” dedi. Başkan Sezgin açıklamasının devamında, “Bucak Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor. Yine aynı şekilde Bucak Belediyesi olarak, muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.   
Bucak Belediye Başkanı, Kaymakam Yalçın Sezgin, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakârlık isteyen zor bir iş olduğunu belirterek demokrasi zincirinin ilk halkası olan vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapının muhtarlıklar olduğu söyledi.

Bucak Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Başkan Sezgin, mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük parçası olan kurum olduğunu söyledi. 

Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Sezgin, “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakârca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür” dedi.

Başkan Sezgin açıklamasının devamında, “Bucak Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor. Yine aynı şekilde Bucak Belediyesi olarak, muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.