ÇİN’DEN AVUSTRALYA’NIN 5G KARARINA TEPKİ

TEKNOLOJİ 24.08.2018 - 11:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4110+ kez okundu.
 

ÇİN’DEN AVUSTRALYA’NIN 5G KARARINA TEPKİ

Çin Ticaret Bakanlığı, Avustralya hükümetinin ülkedeki telekom operatörlerine yönelik "5G güvenliği rehberi" yayınlamasından ciddi endişe duyduklarını bildirdi.
Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, Avustralya hükümetinin verdiği bu yanlış kararın Çinli ve Avustralyalı işletmelerin ticari çıkarlarını olumsuz etkileyebileceği ifade edildi. Açıklamada, Çin hükümetinin işletmeleri diğer ülkelerle piyasa ilkelerine ve uluslararası kurallara göre, ekonomik ve ticari işbirliği faaliyetleri yürütmeleri konusunda teşvik ettiğine dikkat çekildi. Bakanlığın açıklamasında, Avustralya hükümetinden, adil, eşit ve açık ilkeler doğrultusunda ülkede faaliyet gösteren Çinli işletmelere uygun ticari ortamı yaratmasının beklendiğine işaret edildi. Avustralya'nın ikili ekonomik ve ticari işbirliğinin genel durumundan hareket etmesinin önemine vurgu yapılan açıklamada, Avustralya yönetiminin devlet güvenliği gerekçesiyle Çinli işletmelerin olağan faaliyetlerine müdahale etmemesi ve sınırlamalar koymaması gerektiğinin altı çizildi.  
Çin Ticaret Bakanlığı, Avustralya hükümetinin ülkedeki telekom operatörlerine yönelik "5G güvenliği rehberi" yayınlamasından ciddi endişe duyduklarını bildirdi.

Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, Avustralya hükümetinin verdiği bu yanlış kararın Çinli ve Avustralyalı işletmelerin ticari çıkarlarını olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Açıklamada, Çin hükümetinin işletmeleri diğer ülkelerle piyasa ilkelerine ve uluslararası kurallara göre, ekonomik ve ticari işbirliği faaliyetleri yürütmeleri konusunda teşvik ettiğine dikkat çekildi.

Bakanlığın açıklamasında, Avustralya hükümetinden, adil, eşit ve açık ilkeler doğrultusunda ülkede faaliyet gösteren Çinli işletmelere uygun ticari ortamı yaratmasının beklendiğine işaret edildi.

Avustralya'nın ikili ekonomik ve ticari işbirliğinin genel durumundan hareket etmesinin önemine vurgu yapılan açıklamada, Avustralya yönetiminin devlet güvenliği gerekçesiyle Çinli işletmelerin olağan faaliyetlerine müdahale etmemesi ve sınırlamalar koymaması gerektiğinin altı çizildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.