EMİN AMCADAN BAŞKAN ERCENGİZ’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

KÜLTÜR 09.01.2020 - 15:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4431+ kez okundu.
 

EMİN AMCADAN BAŞKAN ERCENGİZ’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Türkiye’ye örnek olan Emin Akay, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ederek, kütüphanesi hakkında bilgi aktardı.
Burdur Karamanlı İlçesi Kağılcık Köyü sakinlerinden Emin Akay, köyündeki kendisine ait köy meydanındaki kullanılmayan depoyu kendi imkânlarıyla kütüphaneye çeviren ilkokul mezunu Emin Akay, kendi imkanları ile Kağılcık Köyünde kardeşi adına yaptırdığı zengin kütüphanesine kitap bağışında bulunduğu için Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ederek teşekkür ziyaretinde bulundu.   Rahmetli abisinin adına kütüphane oluşturan ve yaklaşık 1300 kitabın bulunduğu kütüphanesi ile ülkemizdeki birçok yerleşim yerine örnek olan Emin Akay, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ederek, kütüphanesi hakkında bilgi aktardı.  Emin Akay o zaman ki imkansızlıklar nedeniyle ancak kendisinin ilkokul eğitimini tamamlayabildiğini ve hayata atılmak zorunda kaldığını belirtti. “Abim rahmetli olduktan sonra onun adına gençlere, çocuklara, insanlığa faydalı kalıcı bir hayır olsun diye ailemizin mülkiyetindeki bu yeri bizler kütüphaneye çevirdik. Çocuklar servisten iniyor. İsterlerse derslerini orada yapıyorlar. Kitap götürmek isteyen kitap götürüyor, dersinin çalışmak isteyen dersini çalışıyor. Bende onların bu gayretleri ile onur duyuyor ilginizden dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.   Ziyarette Başkan Ercengiz “ Çok güzel bir iş yapmışsın, teşekkür ediyorum bizim de katkımız olsun. Gerek ekonomik koşullar gerek teknolojinin ulus insanımıza dayatması ve insanımızın ekonomik sıkıntıları nedeniyle zaten köylerimizde insan kalmadı. Belki bunlar köylerimizde insan tutmaya yaşamlarında bir gerekçe olur. Allah razı olsun. Bizde oraya katkı verelim. Oranın açık kalmasına, daha çok kitap olmasına bizde elimizden geldiğince hep birlikte destek olalım. Burdur Belediyesi olarak yapılabilecek ne varsa elimizden geleni yapalım. Çocukların istek ve talepleri varsa onları karşılamaya çalışalım dedi.
Türkiye’ye örnek olan Emin Akay, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ederek, kütüphanesi hakkında bilgi aktardı.

Burdur Karamanlı İlçesi Kağılcık Köyü sakinlerinden Emin Akay, köyündeki kendisine ait köy meydanındaki kullanılmayan depoyu kendi imkânlarıyla kütüphaneye çeviren ilkokul mezunu Emin Akay, kendi imkanları ile Kağılcık Köyünde kardeşi adına yaptırdığı zengin kütüphanesine kitap bağışında bulunduğu için Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ederek teşekkür ziyaretinde bulundu.  

Rahmetli abisinin adına kütüphane oluşturan ve yaklaşık 1300 kitabın bulunduğu kütüphanesi ile ülkemizdeki birçok yerleşim yerine örnek olan Emin Akay, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ederek, kütüphanesi hakkında bilgi aktardı.  Emin Akay o zaman ki imkansızlıklar nedeniyle ancak kendisinin ilkokul eğitimini tamamlayabildiğini ve hayata atılmak zorunda kaldığını belirtti. “Abim rahmetli olduktan sonra onun adına gençlere, çocuklara, insanlığa faydalı kalıcı bir hayır olsun diye ailemizin mülkiyetindeki bu yeri bizler kütüphaneye çevirdik. Çocuklar servisten iniyor. İsterlerse derslerini orada yapıyorlar. Kitap götürmek isteyen kitap götürüyor, dersinin çalışmak isteyen dersini çalışıyor. Bende onların bu gayretleri ile onur duyuyor ilginizden dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.  

Ziyarette Başkan Ercengiz “ Çok güzel bir iş yapmışsın, teşekkür ediyorum bizim de katkımız olsun. Gerek ekonomik koşullar gerek teknolojinin ulus insanımıza dayatması ve insanımızın ekonomik sıkıntıları nedeniyle zaten köylerimizde insan kalmadı. Belki bunlar köylerimizde insan tutmaya yaşamlarında bir gerekçe olur. Allah razı olsun. Bizde oraya katkı verelim. Oranın açık kalmasına, daha çok kitap olmasına bizde elimizden geldiğince hep birlikte destek olalım. Burdur Belediyesi olarak yapılabilecek ne varsa elimizden geleni yapalım. Çocukların istek ve talepleri varsa onları karşılamaya çalışalım dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.