ÖZEL ÇOCUKLAR TARAFINDAN İCRA EDİLEN MÜZİK BEGENİ İLE İZLENDİ

EĞİTİM 07.05.2019 - 16:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3764+ kez okundu.
 

ÖZEL ÇOCUKLAR TARAFINDAN İCRA EDİLEN MÜZİK BEGENİ İLE İZLENDİ

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında düzenlenen, özel öğrencilerin müzik gösterisi ve Aranızdayız temalı kısa film yarışması ödül törenine icra edildi. .
Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonun’da düzenlenen programa başta Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Müdür Yardımcısı Süleyman Çakıcı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, özel çocuklar, öğretmen ve velileri katıldı. Programda özel çocuklar ve öğretmenler tarafından oluşturulan koro birbirinden güzel eserler seslendirdiler. Daha sonra özel çocuklar oyun havası müzikleri ile doyasıya eğlendi. "Aranızdayız " temalı kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Hasan Şıldak tarafından ödülleri takdim edildi.   Vali Hasan Şıldak, programın sonunda proje ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. “İlimizde yine Sosyal Projeler anlamında çok değerli, çok anlamlı 2 çalışmanın son bölümüne bende katıldım. İlimizde faaliyetini sürdüren Özel Eğitim Okullarımızın öğrencilerini, öğretmenlerini ve velilerinin iş birliği içerisinde çok güzel müzik etkinlikleri gerçekleştirdiler. Onları izledik. Çok güzel korolar oluşturmuşlar. Çok eğlendiler. Biz tabii onların hayatlarına dokunabilmek adına bu etkinliklere çok önem veriyoruz. İkinci olarak ta; ‘Kısa film yarışması’ düzenlenmişti, öğrencilerimiz, okullarımız arasında. Neye dikkat çekmek için? Engellilerin hayatına, onların günlük hayatta çektikleri sıkıntılara, yaşadıkları zorluklara işaret etmek, ‘Aranızdayız’ mesajını iletebilmek için,  2 güzel etkinlik vardı. Kısa film alanında birinci gelen öğrencimizin eserini hep birlikte izledik. Gerçekten etkili, iyi mesajlar veriyordu.   Bu etkinliklerin ben bütün toplumumuza örnek teşkil ettiğini düşünüyorum ve hayatlarının zor olduğunu bu zorlukların ancak toplumdaki normal bireyler olarak bizlerin onları aramıza alarak hep birlikte bir kompozisyonla aşabileceğimizi, hayatlarını kolaylaştırabileceğimizi vurgulamak için önemli olduğunu düşünüyorum. Programa katılan ve emek veren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.    DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER “Aranızdayız”  isimli film ile Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mert Akbaş birinci oldu, 1.500 TL ödülünün sahibi oldu. “Tarif” isimli filmle Çavdır Anadolu Lisesi’nde Yasin Yavuz ikinci oldu, 1.000 TL ile ödüllendirildi.   “Engel sınır tanımaz filmi’ ile Ercan Akın Fen Lisesi’nden Zeren Evren, Gülseren Bestelci üçüncü Oldu ve 500 TL’lik ödülün sahibi oldu.  Öte yandan yarışmaya katılan Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Bilgiç, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencisi Fadime Aydın, Çayboyu Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Elvan Akbulut, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Nur Balsever, Hacer Kılınç’e birer plaket takdim edildi.  
Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında düzenlenen, özel öğrencilerin müzik gösterisi ve Aranızdayız temalı kısa film yarışması ödül törenine icra edildi. .

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonun’da düzenlenen programa başta Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Müdür Yardımcısı Süleyman Çakıcı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, özel çocuklar, öğretmen ve velileri katıldı.

Programda özel çocuklar ve öğretmenler tarafından oluşturulan koro birbirinden güzel eserler seslendirdiler. Daha sonra özel çocuklar oyun havası müzikleri ile doyasıya eğlendi. "Aranızdayız " temalı kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Hasan Şıldak tarafından ödülleri takdim edildi.  

Vali Hasan Şıldak, programın sonunda proje ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. “İlimizde yine Sosyal Projeler anlamında çok değerli, çok anlamlı 2 çalışmanın son bölümüne bende katıldım. İlimizde faaliyetini sürdüren Özel Eğitim Okullarımızın öğrencilerini, öğretmenlerini ve velilerinin iş birliği içerisinde çok güzel müzik etkinlikleri gerçekleştirdiler. Onları izledik. Çok güzel korolar oluşturmuşlar. Çok eğlendiler. Biz tabii onların hayatlarına dokunabilmek adına bu etkinliklere çok önem veriyoruz. İkinci olarak ta; ‘Kısa film yarışması’ düzenlenmişti, öğrencilerimiz, okullarımız arasında. Neye dikkat çekmek için? Engellilerin hayatına, onların günlük hayatta çektikleri sıkıntılara, yaşadıkları zorluklara işaret etmek, ‘Aranızdayız’ mesajını iletebilmek için,  2 güzel etkinlik vardı. Kısa film alanında birinci gelen öğrencimizin eserini hep birlikte izledik. Gerçekten etkili, iyi mesajlar veriyordu.  

Bu etkinliklerin ben bütün toplumumuza örnek teşkil ettiğini düşünüyorum ve hayatlarının zor olduğunu bu zorlukların ancak toplumdaki normal bireyler olarak bizlerin onları aramıza alarak hep birlikte bir kompozisyonla aşabileceğimizi, hayatlarını kolaylaştırabileceğimizi vurgulamak için önemli olduğunu düşünüyorum. Programa katılan ve emek veren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.   

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

“Aranızdayız”  isimli film ile Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mert Akbaş birinci oldu, 1.500 TL ödülünün sahibi oldu. “Tarif” isimli filmle Çavdır Anadolu Lisesi’nde Yasin Yavuz ikinci oldu, 1.000 TL ile ödüllendirildi.  

“Engel sınır tanımaz filmi’ ile Ercan Akın Fen Lisesi’nden Zeren Evren, Gülseren Bestelci üçüncü Oldu ve 500 TL’lik ödülün sahibi oldu. 

Öte yandan yarışmaya katılan Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Bilgiç, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencisi Fadime Aydın, Çayboyu Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Elvan Akbulut, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Nur Balsever, Hacer Kılınç’e birer plaket takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.