SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞTÜR

SİYASET 20.06.2022 - 11:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3462+ kez okundu.
 

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞTÜR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bir ambulans şoförünün Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı eylemin iktidarın sağlık sistemindeki çöküşünün göstergesi olduğuna vurgu yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, taşıdığı onkoloji hastasını üç saat boyunca bırakacak hastane bulamadığı için Sağlık Bakanlığı önüne gelen ambulans şoförünün tepkisinin tüm yurttaşların sağlıkta yaşadığı sıkıntılara da ses olduğunu söyledi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütlerinin hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarını gasp eden yasa teklifine karşı aldığı grev kararını da anımsatan Bülbül, “Sağlıklı yaşam hakkı doğuştan kazanılan bir haktır.Hastayı müşteri olarak gören iktidar zihniyeti Sağlıkta sınıfta kalmıştır.AKP iktidarının yaptığı hasta garantili binalar beton yığını olarak kalmış vatandaşın sağlık hizmetine erişimini sağlamaya katkı sunamamış ve yıllarca beşli çetelere yapılacak haksız ödemelerle çocuklarımızın geleceğini ipotek altına sokmuştur.Bu yıl şehir hastane işletmelerine ödenecek para 33.5 milyar TL ‘dir Bu ödenecek para Beş Bakanlığın bütçesinden fazladır.Bu peşkeşi CHP iktidarında son vereceğiz.Ve hesabını mutlaka soracağız. Sağlık sisteminin geldiği nokta budur.Vatandaşlarımız aylar sonrasına randevu alabiliyor.  Sağlık Bakanlığı’nın önünde isyanını dile getiren sağlık emekçisinin eylemi iktidarın sağlık sistemindeki çöküşünün göstergesi olmuştur. Zamanında, yeterince ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilme, herkesin temel insan hakkıdır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bir ambulans şoförünün Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı eylemin iktidarın sağlık sistemindeki çöküşünün göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, taşıdığı onkoloji hastasını üç saat boyunca bırakacak hastane bulamadığı için Sağlık Bakanlığı önüne gelen ambulans şoförünün tepkisinin tüm yurttaşların sağlıkta yaşadığı sıkıntılara da ses olduğunu söyledi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütlerinin hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarını gasp eden yasa teklifine karşı aldığı grev kararını da anımsatan Bülbül, “Sağlıklı yaşam hakkı doğuştan kazanılan bir haktır.Hastayı müşteri olarak gören iktidar zihniyeti Sağlıkta sınıfta kalmıştır.AKP iktidarının yaptığı hasta garantili binalar beton yığını olarak kalmış vatandaşın sağlık hizmetine erişimini sağlamaya katkı sunamamış ve yıllarca beşli çetelere yapılacak haksız ödemelerle çocuklarımızın geleceğini ipotek altına sokmuştur.Bu yıl şehir hastane işletmelerine ödenecek para 33.5 milyar TL ‘dir Bu ödenecek para Beş Bakanlığın bütçesinden fazladır.Bu peşkeşi CHP iktidarında son vereceğiz.Ve hesabını mutlaka soracağız.
Sağlık sisteminin geldiği nokta budur.Vatandaşlarımız aylar sonrasına randevu alabiliyor.  Sağlık Bakanlığı’nın önünde isyanını dile getiren sağlık emekçisinin eylemi iktidarın sağlık sistemindeki çöküşünün göstergesi olmuştur. Zamanında, yeterince ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilme, herkesin temel insan hakkıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.