ŞEHİT AİLESİ VE YAKINLARINDAN VALİ YILMAZ’A ZİYARET

YAŞAM 17.06.2017 - 11:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4495+ kez okundu.
 

ŞEHİT AİLESİ VE YAKINLARINDAN VALİ YILMAZ’A ZİYARET

Şehidimiz Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin’in yakınları Vali Şerif Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundular.
Mardin Dargeçit’te 7 Haziran 2017 Çarşamba günü bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Burdur Merkez Güneyyayla Köyünden J. Uzm. Onbaşı Hikmet Zengin görevi başında şehit olmuştu. Ailesinin isteği üzerine şehidimizin naaşı köyünde toprağa verilmişti.    Bugün Vali Yılmaz’ı ziyaret eden Şehidimizin yakınları, beraberlerinde köy muhtarı ve kooperatif başkanı ile birlikte, Şehit haberinin alındığı andan itibaren desteğini ve yakın ilgisini esirgemeyerek yanlarında olan Vali Şerif Yılmaz ve onun şahsında desteğini sunan ilgili kurum ve kuruluş çalışanlarına teşekkür ettiler.    Vali Yılmaz ziyaretleri dolayısıyla kendilerine teşekkür ederek, Şehidimize Allah’tan rahmet diledi. Bizim görevimiz şehidimize son görevimizi layıkıyla yerine getirmektir diyen Vali Yılmaz, biz ne yapsak Şehitlerimize olan borcumuzu ödeyemeyiz ancak şehidimize yaraşır şekilde toprağa verilmesini sağlamak bizlerin ve devletimizin asli görevlerindendir. Ayrıca Şehit Ailelerimiz de şehitlerimizin bize emanetidir onlara sahip çıkmakta bizim asli görevimizdir, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.    Bunun içinde şehitlerimizin aziz hatıralarına ve ailelerine sahip çıkmak, yaraşır şekilde son görevimizi yerine getirmek adına tarafımdan, 25 Nisan 2017 tarihinde “Burdur Valiliği Şehitlik ve Şehit İşlemleri Yönergesi” hazırlayarak yayınladık. Bu yönergeyle İlimizde şehit olan veya başka illerde şehit olup ta ilimizde toprağa verilecek şehitlerimizin defin işlemlerinden, ailelerine yönelik yapılacak işlemler ayrıca şehitliklerin yönetimine ilişkin işlemlerle ilgili kurumların görev ve sorumluluklarını belirledik.    Yönerge kapsamında Vali Yardımcımızın başkanlığında bir komisyon oluşturarak, ilgili komisyon üyesi kurum temsilcileriyle birlikte Şehitlerimizin defin kararı ve defin sürecinde yapılacak iş ve işlemlerin eksiksiz koordine edilerek takibinin yapılmasını sağladık dedi.     Ziyarette Şehidin yakınları Elbab'ta görev yapan Uzman Onbaşı Esad Zengin, Güneyyayla Köyü Muhtarı Veysel Solak, Kooperatif Başkanı Samed Çelik, Azalar Ahmet Özçelik ve Doğan Zengin yer aldı.  
Şehidimiz Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin’in yakınları Vali Şerif Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Mardin Dargeçit’te 7 Haziran 2017 Çarşamba günü bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Burdur Merkez Güneyyayla Köyünden J. Uzm. Onbaşı Hikmet Zengin görevi başında şehit olmuştu. Ailesinin isteği üzerine şehidimizin naaşı köyünde toprağa verilmişti. 

 

Bugün Vali Yılmaz’ı ziyaret eden Şehidimizin yakınları, beraberlerinde köy muhtarı ve kooperatif başkanı ile birlikte, Şehit haberinin alındığı andan itibaren desteğini ve yakın ilgisini esirgemeyerek yanlarında olan Vali Şerif Yılmaz ve onun şahsında desteğini sunan ilgili kurum ve kuruluş çalışanlarına teşekkür ettiler. 

 

Vali Yılmaz ziyaretleri dolayısıyla kendilerine teşekkür ederek, Şehidimize Allah’tan rahmet diledi. Bizim görevimiz şehidimize son görevimizi layıkıyla yerine getirmektir diyen Vali Yılmaz, biz ne yapsak Şehitlerimize olan borcumuzu ödeyemeyiz ancak şehidimize yaraşır şekilde toprağa verilmesini sağlamak bizlerin ve devletimizin asli görevlerindendir. Ayrıca Şehit Ailelerimiz de şehitlerimizin bize emanetidir onlara sahip çıkmakta bizim asli görevimizdir, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. 

 

Bunun içinde şehitlerimizin aziz hatıralarına ve ailelerine sahip çıkmak, yaraşır şekilde son görevimizi yerine getirmek adına tarafımdan, 25 Nisan 2017 tarihinde “Burdur Valiliği Şehitlik ve Şehit İşlemleri Yönergesi” hazırlayarak yayınladık. Bu yönergeyle İlimizde şehit olan veya başka illerde şehit olup ta ilimizde toprağa verilecek şehitlerimizin defin işlemlerinden, ailelerine yönelik yapılacak işlemler ayrıca şehitliklerin yönetimine ilişkin işlemlerle ilgili kurumların görev ve sorumluluklarını belirledik. 

 

Yönerge kapsamında Vali Yardımcımızın başkanlığında bir komisyon oluşturarak, ilgili komisyon üyesi kurum temsilcileriyle birlikte Şehitlerimizin defin kararı ve defin sürecinde yapılacak iş ve işlemlerin eksiksiz koordine edilerek takibinin yapılmasını sağladık dedi.

 

 

Ziyarette Şehidin yakınları Elbab'ta görev yapan Uzman Onbaşı Esad Zengin, Güneyyayla Köyü Muhtarı Veysel Solak, Kooperatif Başkanı Samed Çelik, Azalar Ahmet Özçelik ve Doğan Zengin yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.