ÜÇ İL VALİSİ İMPARATOR ŞEHRİ SAĞALASSOS

KÜLTÜR 19.07.2017 - 09:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4662+ kez okundu.
 

ÜÇ İL VALİSİ İMPARATOR ŞEHRİ SAĞALASSOS

Vali Şerif Yılmaz ev sahipliğinde imparatorlar şehri olarak anılan Sagalassos antik kentini gezen yönetim kurulu üyeleri, antik kente hayran kaldılar.
Batı Akdeniz Kalkınma Vakfı, olağan toplantısı için Ağlasun İlçesi’ne gelen üç İl’in Valisi daha sonra İmparator Şehri olarak bilinen Sagalassos antik Kenti gezisine Katıldılar. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen katıldı.   BAKA Yönetim Kurulu üyelerini Sağalassos antik kentin girişinde karşılayan Kazı Başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome, Sagalassos antik kenti ve devam eden kazı çalışmaları hakkında BAKA Yönetimine bilgi verdi. Ziyaret sırasından İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir ve Müze Müdür Hacı Ali Ekinci hazır bulundular.   Antik kenti Kazı Başkanı Poblemo rehberliğinde gezen heyet, antik kentin en önemli bölümü olan Antoninler çeşmesi önünde hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmediler.   Burdur Valisi Şerif Yılmaz, ziyaret sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda; “Ağlasun  Yeşilbaşköy’de BAKA toplantımızı yaptık. Toplantımızın ardından yönetim olarak Sagalassos Antik kentimizi ziyaret ederek, Kazı Heyeti Başkanımızdan antik kent ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldık. Sagalassos bölgemizin önemli antik kentlerinden bir tanesi. Antoninler Çeşmesi antik kentin önemli bir bölümü, bu bölümle ilgilide kazı çalışmaları devam ediyor. Halen daha kazı çalışması gereken alanlarımız var. Ancak son yıllarda yapılan kazılarla beraber Sagalassos insanların ilgi odağı haline geldi. Geçen yıl 27 bin civarında ziyaretçi geldi. Bu yıl ilk 6 ayda 14 bine yakın ziyaret gerçekleşti. Geçen yılın daha üzerine 30 bine yakın misafiri geleceğini ümit diyoruz. İnşallah bu sayı artarak devam edecek.Turizm geçen yıl kısıtlı olmasına rağmen bu sayıyı yakaladık. İnşallah bu sayı bu yıl daha da artacak.   Antik kente gelenler bu bölgedeki yaşam şartlarını çok daha net bir şekilde gelip burada görebilirler. Bölgenin sadece bugün değil çok eskiden beri cazibe merkezi olduğunu görebilirsiniz. 5 bin nüfuslu bir yer olmasına rağmen, yılın büyük festivallerinin yapıldığı bir kentmiş Sagalassos. Davos dediğimizde de küçücük bir ildir ama toplantıların yapıldığı dönemlerde dünyanın dört bir yanından insanlar oraya geliyor. Burası da aynı şekilde belli dönem içerisinde cazibe merkezi olmuş ve insanların yoğun bir şekilde katılım gösterdiği toplantılara, festivallere sahne olan ev sahipliği yapan bir şehir olmuş. diyen Vali Yılmaz, tüm meraklıları ilgilileri Sagalassos Antik Kentine ziyaret etmeye davet ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.   
Vali Şerif Yılmaz ev sahipliğinde imparatorlar şehri olarak anılan Sagalassos antik kentini gezen yönetim kurulu üyeleri, antik kente hayran kaldılar.

Batı Akdeniz Kalkınma Vakfı, olağan toplantısı için Ağlasun İlçesi’ne gelen üç İl’in Valisi daha sonra İmparator Şehri olarak bilinen Sagalassos antik Kenti gezisine Katıldılar. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen katıldı.

 

BAKA Yönetim Kurulu üyelerini Sağalassos antik kentin girişinde karşılayan Kazı Başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome, Sagalassos antik kenti ve devam eden kazı çalışmaları hakkında BAKA Yönetimine bilgi verdi. Ziyaret sırasından İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir ve Müze Müdür Hacı Ali Ekinci hazır bulundular.

 

Antik kenti Kazı Başkanı Poblemo rehberliğinde gezen heyet, antik kentin en önemli bölümü olan Antoninler çeşmesi önünde hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmediler.

 

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, ziyaret sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda; “Ağlasun  Yeşilbaşköy’de BAKA toplantımızı yaptık. Toplantımızın ardından yönetim olarak Sagalassos Antik kentimizi ziyaret ederek, Kazı Heyeti Başkanımızdan antik kent ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldık. Sagalassos bölgemizin önemli antik kentlerinden bir tanesi. Antoninler Çeşmesi antik kentin önemli bir bölümü, bu bölümle ilgilide kazı çalışmaları devam ediyor. Halen daha kazı çalışması gereken alanlarımız var. Ancak son yıllarda yapılan kazılarla beraber Sagalassos insanların ilgi odağı haline geldi. Geçen yıl 27 bin civarında ziyaretçi geldi. Bu yıl ilk 6 ayda 14 bine yakın ziyaret gerçekleşti. Geçen yılın daha üzerine 30 bine yakın misafiri geleceğini ümit diyoruz. İnşallah bu sayı artarak devam edecek.Turizm geçen yıl kısıtlı olmasına rağmen bu sayıyı yakaladık. İnşallah bu sayı bu yıl daha da artacak.

 

Antik kente gelenler bu bölgedeki yaşam şartlarını çok daha net bir şekilde gelip burada görebilirler. Bölgenin sadece bugün değil çok eskiden beri cazibe merkezi olduğunu görebilirsiniz. 5 bin nüfuslu bir yer olmasına rağmen, yılın büyük festivallerinin yapıldığı bir kentmiş Sagalassos. Davos dediğimizde de küçücük bir ildir ama toplantıların yapıldığı dönemlerde dünyanın dört bir yanından insanlar oraya geliyor. Burası da aynı şekilde belli dönem içerisinde cazibe merkezi olmuş ve insanların yoğun bir şekilde katılım gösterdiği toplantılara, festivallere sahne olan ev sahipliği yapan bir şehir olmuş. diyen Vali Yılmaz, tüm meraklıları ilgilileri Sagalassos Antik Kentine ziyaret etmeye davet ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.