VALİ ŞERİF YILMAZ İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ İLE İLGİLİ MESAJ YAYINLADI.

YAŞAM 11.03.2017 - 14:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3429+ kez okundu.
 

VALİ ŞERİF YILMAZ İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ İLE İLGİLİ MESAJ YAYINLADI.

İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. Yıldönümünde, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.
Kurtuluş savaşı Meclisinde Burdur Milletvekili olarak ilimizi temsil etmesiyle, Burdurlular için daima ayrı bir gurur vesilesi olan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin gizli ve en önemli kahramanlarındandır. O yüksek ahlakı, mücadeleci kimliğiyle örnek bir şahsiyet, mütefekkir bir gönül insanıdır.  Akif’in İstiklal Marşı’nı yazarken kaleme aldığı her bir satır ve her bir dizede ortaya koyduğu duygular, milletimizin öz benliğinin, karakterinin yansımalarıdır. O Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını, ne uğruna savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu İstiklal Marşı dizelerinde çok açık net bir şekilde ortaya koymuştur.  Bugün bizler geleceğimize ışık tutan, geçmişimizle bağlarımızı kuvvetlendiren İstiklal Marşı’mızın anlam ve derinliğini daha iyi kavramalı, gelecek nesillere de bu ruhu aktarmalıyız. Yaşadığımız 15 Temmuz işgal girişimi, bu ruhun ne kadar önemli olduğunu tekrardan ortaya koymuştur. Çok şükür, bu ruhu içinde her daim barındıran Türk Milleti hainlere dur demiş, İstiklaline ve İstikbaline sahip çıkmıştır.  Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.    
İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. Yıldönümünde, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Kurtuluş savaşı Meclisinde Burdur Milletvekili olarak ilimizi temsil etmesiyle, Burdurlular için daima ayrı bir gurur vesilesi olan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin gizli ve en önemli kahramanlarındandır. O yüksek ahlakı, mücadeleci kimliğiyle örnek bir şahsiyet, mütefekkir bir gönül insanıdır. 

Akif’in İstiklal Marşı’nı yazarken kaleme aldığı her bir satır ve her bir dizede ortaya koyduğu duygular, milletimizin öz benliğinin, karakterinin yansımalarıdır. O Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını, ne uğruna savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu İstiklal Marşı dizelerinde çok açık net bir şekilde ortaya koymuştur. 

Bugün bizler geleceğimize ışık tutan, geçmişimizle bağlarımızı kuvvetlendiren İstiklal Marşı’mızın anlam ve derinliğini daha iyi kavramalı, gelecek nesillere de bu ruhu aktarmalıyız. Yaşadığımız 15 Temmuz işgal girişimi, bu ruhun ne kadar önemli olduğunu tekrardan ortaya koymuştur. Çok şükür, bu ruhu içinde her daim barındıran Türk Milleti hainlere dur demiş, İstiklaline ve İstikbaline sahip çıkmıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.