YEREL SEÇİMLERDE; “ BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU”

SİYASET 17.01.2019 - 15:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4201+ kez okundu.
 

YEREL SEÇİMLERDE; “ BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Bucak Belediyesi'ni kayyumun yönetimine bırakanlar, şimdi belediyecilik yapacağız diye oy toplamaya çalışıyorlar. “Bu ne perhiz ne lahana turşusu!" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yazılı bir açıklama yaparak, "2,5 yıldır Bucak Belediyesi'ni kayyumun yönetimine bırakanlar, şimdi belediyecilik yapacağız diye halktan oy toplamaya çalışıyorlar.Bu ne perhiz ne lahana turşusu!" ifadelerini kullandı.  Başkan Sönmez yaptığı açıklamada "2014 yerel seçimlerinde Bucak Belediye Başkanlığı'nı kazanan AKP, aradan geçen zaman zarfında 2,5 yıldır bizi kayyuma teslim etmiştir.Demokrasi ile,sandık ile, milletin ortak iradesi seçilen belediye başkanı 2,5 yıldır görevden uzaklaştırılmış, onun yerine kayyum tarafından yönetilmekteyiz.Şimdi soruyorum sizlere? Madem millet iradesi diyorsunuz,madem sandıktan ne çıkarsa o diyorsunuz,o zaman neden 2,5 yıldır sandığın kararı olan belediye başkanını bir türlü görev vermiyorsunuz? Sizin belediyecilik anlayışınız bu mu? Vatandaşın seçtiğini değil,birilerinin atadığını mı görmek istiyorsunuz? Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerin belediye başkanlarına istifalarını istiyorsunuz, madem suçu varsa Süleyman Mutlu başkanın neden istifasını istemediniz, suçu yoksa halkımızın seçtiği başkanı neden görevine iade etmiyorsunuz? Ve şimdi de 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde yeniden belediye başkanlığı için oy istiyorsunuz. Vatandaş bunu bilmiyor mu? 2,5 yıldır seçtiği başkan yerine kayyumun yönettiğini görmüyor mu? 2,5 yıldır Bucak Belediyesi'ni kayyumun yönetimine bırakanlar, şimdi belediyecilik yapacağız diye halktan oy toplamaya çalışıyorlar.Bu ne perhiz ne lahana turşusu!" ifadelerini kullandı.  Başkan Sönmez, 2,5 yıldır mecburi olarak Bucak Belediye Başkan Vekilliği yapan İlçe Kaymakamları'na da teşekkür ettiğini, görevleri olmamasına rağmen ateşten bir gömlek giyerek Bucak Belediyesi için zaman harcadıklarını, bu nedenle görev yapan kaymakamlara sadece teşekkür etmek gerektiğini ifade etti.  Bucak isminin ülke çapında kötü bir imaja sahip olduğunun altını çizen Sönmez, "Şehir dışında çıktığımızda  "Sizin belediye başkanınız alınmıştı" diyorlar, bizi sanki Doğu'da ve Güneydoğu'da kayyum ataması yapılan HDPli Belediyelerle eş tutuyorlar. Şimdi bu kötü imajın hesabını verme vakti gelmedi mi? Başkansız bırakılan Bucak'tan sizlerin hiç yüzü kızarmıyor mu?" dedi.  
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Bucak Belediyesi'ni kayyumun yönetimine bırakanlar, şimdi belediyecilik yapacağız diye oy toplamaya çalışıyorlar. “Bu ne perhiz ne lahana turşusu!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yazılı bir açıklama yaparak, "2,5 yıldır Bucak Belediyesi'ni kayyumun yönetimine bırakanlar, şimdi belediyecilik yapacağız diye halktan oy toplamaya çalışıyorlar.Bu ne perhiz ne lahana turşusu!" ifadelerini kullandı. 

Başkan Sönmez yaptığı açıklamada "2014 yerel seçimlerinde Bucak Belediye Başkanlığı'nı kazanan AKP, aradan geçen zaman zarfında 2,5 yıldır bizi kayyuma teslim etmiştir.Demokrasi ile,sandık ile, milletin ortak iradesi seçilen belediye başkanı 2,5 yıldır görevden uzaklaştırılmış, onun yerine kayyum tarafından yönetilmekteyiz.Şimdi soruyorum sizlere? Madem millet iradesi diyorsunuz,madem sandıktan ne çıkarsa o diyorsunuz,o zaman neden 2,5 yıldır sandığın kararı olan belediye başkanını bir türlü görev vermiyorsunuz? Sizin belediyecilik anlayışınız bu mu? Vatandaşın seçtiğini değil,birilerinin atadığını mı görmek istiyorsunuz? Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerin belediye başkanlarına istifalarını istiyorsunuz, madem suçu varsa Süleyman Mutlu başkanın neden istifasını istemediniz, suçu yoksa halkımızın seçtiği başkanı neden görevine iade etmiyorsunuz? Ve şimdi de 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde yeniden belediye başkanlığı için oy istiyorsunuz. Vatandaş bunu bilmiyor mu? 2,5 yıldır seçtiği başkan yerine kayyumun yönettiğini görmüyor mu? 2,5 yıldır Bucak Belediyesi'ni kayyumun yönetimine bırakanlar, şimdi belediyecilik yapacağız diye halktan oy toplamaya çalışıyorlar.Bu ne perhiz ne lahana turşusu!" ifadelerini kullandı. 

Başkan Sönmez, 2,5 yıldır mecburi olarak Bucak Belediye Başkan Vekilliği yapan İlçe Kaymakamları'na da teşekkür ettiğini, görevleri olmamasına rağmen ateşten bir gömlek giyerek Bucak Belediyesi için zaman harcadıklarını, bu nedenle görev yapan kaymakamlara sadece teşekkür etmek gerektiğini ifade etti. 

Bucak isminin ülke çapında kötü bir imaja sahip olduğunun altını çizen Sönmez, "Şehir dışında çıktığımızda  "Sizin belediye başkanınız alınmıştı" diyorlar, bizi sanki Doğu'da ve Güneydoğu'da kayyum ataması yapılan HDPli Belediyelerle eş tutuyorlar. Şimdi bu kötü imajın hesabını verme vakti gelmedi mi? Başkansız bırakılan Bucak'tan sizlerin hiç yüzü kızarmıyor mu?" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.