BURDUR VALİSİ ŞERİF YILMAZ’IN 23 NİSAN LESAJI

YAŞAM 21.04.2017 - 16:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3889+ kez okundu.
 

BURDUR VALİSİ ŞERİF YILMAZ’IN 23 NİSAN LESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclis'inin açılışının 97. yıl dönümünü ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. İstiklal Mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en çetin günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında en önemli rolü üstlenmiş bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atılmıştır. Bu günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ilan ederek, ilk ve tek çocuk bayramını Dünya çocuklarına armağan eden Atatürk, ülkemiz için önemli olan bu tarihi daha da anlamlı kılmıştır. En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımız, ülkemizin, milletimizin ve dünyanın ortak umudu ve geleceğidir. Çocuklarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Onları vatanını, milletini seven, milli değerlerine bağlı, sorgulayan bir nesil olarak yetiştirmek bizlerin en önemli görevi ve önceliğidir. Yaşanan 15 Temmuz işgal girişimi bunun en somut örneğidir. İçimizden nasıl yetiştikleri belli olmayan bu hainler, kendi vatandaşına, meclisine bomba yağdırmışlar, ülkesine, milletine en büyük hainliği yaşatmışlardır. Ama Milletimiz nasıl 97 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi önderliğinde istiklal ve istikbaline sahip çıktıysa, 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla demokrasisine özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta 1. Meclisimizin Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı ve milleti için mücadele etmiş kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tekrardan kutluyorum.  
Türkiye Büyük Millet Meclis'inin açılışının 97. yıl dönümünü ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. İstiklal Mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en çetin günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında en önemli rolü üstlenmiş bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atılmıştır.

Bu günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ilan ederek, ilk ve tek çocuk bayramını Dünya çocuklarına armağan eden Atatürk, ülkemiz için önemli olan bu tarihi daha da anlamlı kılmıştır.

En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımız, ülkemizin, milletimizin ve dünyanın ortak umudu ve geleceğidir. Çocuklarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Onları vatanını, milletini seven, milli değerlerine bağlı, sorgulayan bir nesil olarak yetiştirmek bizlerin en önemli görevi ve önceliğidir.

Yaşanan 15 Temmuz işgal girişimi bunun en somut örneğidir. İçimizden nasıl yetiştikleri belli olmayan bu hainler, kendi vatandaşına, meclisine bomba yağdırmışlar, ülkesine, milletine en büyük hainliği yaşatmışlardır.

Ama Milletimiz nasıl 97 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi önderliğinde istiklal ve istikbaline sahip çıktıysa, 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla demokrasisine özgürlüğüne sahip çıkmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta 1. Meclisimizin Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı ve milleti için mücadele etmiş kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tekrardan kutluyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.