BURDURLU ÇOCUKLAR GELENEĞİ SÜRDÜRDÜLER

ÇOCUK 28.01.2016 - 16:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4116+ kez okundu.
 

BURDURLU ÇOCUKLAR GELENEĞİ SÜRDÜRDÜLER

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin bu yıl 8.’sini düzenlediği , Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri üyelerinin çocukları ve torunlarına yönelik “Sütle Büyüyorum, Geleceğe Yürüyorum” konu başlığı altında düzenlendi.
Ankara Üniversitesi Resim ve Edebiyat Fakülteleri Öğretim Üyelerinin jüriliğini yaptığı yarışmada, Burdur 5 Türkiye derecesi çıkardı. Dereceye giren çocuklar, geçtiğimiz gün Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Sergi Salonunda düzenlenen tören ile ödüllerini aldılar. Ödül töreninin ardından konuşan Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan “bu yıl 8.’si düzenlenen yarışmada gelenek yine bozulmadı. Merkez Birliğimizin her sene düzenlediği yarışmada, Burdur her sene derece çıkarıyor. Bizlerde o çocuklarımızla buraya gelerek onlarla bu gururu paylaşıyoruz. Türkiye genelinde resim ve şiirleri ile yarışmaya iştirak eden tüm çocuklarımızı kutluyorum” dedi. Türkiye’nin bir çok ilinden dereceye giren çocuklar ve ailelerinin katıldığı program, Merkez Birliğinde buluşma ve kahvaltı ile başladı. Yapılan kahvaltının ardından dereceye giren çocuk ve ailelerle Anıtkabir ziyaret edildi. Anıtkabir ziyaretinde Burdur’dan dereceye giren çocuklara, Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan anıtkabir ziyareti hatırası olarak hediyelerini aldılar. Anıtkabir ziyaretinin ardından ödül töreninin yapılacağı Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Sergi Salonuna geçildi. Ödül Törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet DANİŞ, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan ELMALI, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin ÖZÇELİKAY, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz SARIMEHMETOĞLU, GTHB Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim ÖZCAN, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Muhsin TEMEL, TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat KAYA ve Müdür Yardımcısı Hanifi CAN, Ziraat Bankası Ankara Bölge Müdürü Bahadır TURGUT , İl Birlik Başkanları, Türkiye geneli dereceye giren çocuklar ve aileleri katıldılar. Gerçekleşen törenle ödüllerini alan Burdurlu çocuklar ve aileleri ile Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’i Mecliste ziyaret ettiler. Vekil Özçelik “Burdur bir hayvancılık şehridir, Burdur bir eğitim şehridir diyoruz hep. Bu güzel çocuklarımız, hayvancılık ve süt ile ilgili bu yarışmada dereceye girmeleri bunun bir ispatıdır. Hepsiyle gurur duyuyor, ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.   Burdur’dan Dereceye Giren Çocuklar : Resim 10-12 yaş Türkiye 1.’si Yağmur Umman Resim 7-9 yaş Türkiye 1.’si Adalet Kaplan Resim 7-9 yaş Türkiye 2.’si Nihan İlhan Şiir 10-12 yaş Türkiye 1.’si Şerife Nur Akça Şiir 7-9 yaş Mansiyon Ceyda Nur Baysal        
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin bu yıl 8.’sini düzenlediği , Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri üyelerinin çocukları ve torunlarına yönelik “Sütle Büyüyorum, Geleceğe Yürüyorum” konu başlığı altında düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Resim ve Edebiyat Fakülteleri Öğretim Üyelerinin jüriliğini yaptığı yarışmada, Burdur 5 Türkiye derecesi çıkardı. Dereceye giren çocuklar, geçtiğimiz gün Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Sergi Salonunda düzenlenen tören ile ödüllerini aldılar.

Ödül töreninin ardından konuşan Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan “bu yıl 8.’si düzenlenen yarışmada gelenek yine bozulmadı. Merkez Birliğimizin her sene düzenlediği yarışmada, Burdur her sene derece çıkarıyor. Bizlerde o çocuklarımızla buraya gelerek onlarla bu gururu paylaşıyoruz. Türkiye genelinde resim ve şiirleri ile yarışmaya iştirak eden tüm çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

Türkiye’nin bir çok ilinden dereceye giren çocuklar ve ailelerinin katıldığı program, Merkez Birliğinde buluşma ve kahvaltı ile başladı. Yapılan kahvaltının ardından dereceye giren çocuk ve ailelerle Anıtkabir ziyaret edildi. Anıtkabir ziyaretinde Burdur’dan dereceye giren çocuklara, Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan anıtkabir ziyareti hatırası olarak hediyelerini aldılar. Anıtkabir ziyaretinin ardından ödül töreninin yapılacağı Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Sergi Salonuna geçildi.

Ödül Törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet DANİŞ, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan ELMALI, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin ÖZÇELİKAY, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz SARIMEHMETOĞLU, GTHB Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim ÖZCAN, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Muhsin TEMEL, TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat KAYA ve Müdür Yardımcısı Hanifi CAN, Ziraat Bankası Ankara Bölge Müdürü Bahadır TURGUT , İl Birlik Başkanları, Türkiye geneli dereceye giren çocuklar ve aileleri katıldılar.

Gerçekleşen törenle ödüllerini alan Burdurlu çocuklar ve aileleri ile Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’i Mecliste ziyaret ettiler. Vekil Özçelik “Burdur bir hayvancılık şehridir, Burdur bir eğitim şehridir diyoruz hep. Bu güzel çocuklarımız, hayvancılık ve süt ile ilgili bu yarışmada dereceye girmeleri bunun bir ispatıdır. Hepsiyle gurur duyuyor, ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Burdur’dan Dereceye Giren Çocuklar :

Resim

10-12 yaş

Türkiye 1.’si

Yağmur Umman

Resim

7-9 yaş

Türkiye 1.’si

Adalet Kaplan

Resim

7-9 yaş

Türkiye 2.’si

Nihan İlhan

Şiir

10-12 yaş

Türkiye 1.’si

Şerife Nur Akça

Şiir

7-9 yaş

Mansiyon

Ceyda Nur Baysal

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.