MAKÜ MİLLİ EĞİTİM BİRLİKTE ÇALIŞACAK

EĞİTİM 12.10.2023 - 21:53, Güncelleme: 12.10.2023 - 21:53 4084+ kez okundu.
 

MAKÜ MİLLİ EĞİTİM BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından toplumsal katkı politikası bağlamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Birliği ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.
Açılış konuşmaları ile devam eden programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salim Oğuz konuştu. Oğuz konuşmasında “MAKÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü ile eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır. Üniversitemiz ve kurumumuz arasındaki bu iş birliği eğitim alanında yeni ufuklar açacak bir adımı temsil etmekle birlikte öğrencilerimizin ve toplumun genelinde eğitim kalitesini artıracağına inancımız tamdır. MAKÜ’nün bilgi birikimi ve deneyimi ile öğrencilerimize daha geniş bir eğitim yelpazesi sunma fırsatı doğacaktır. Bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize ve MAKÜ yönetimine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar “Eğitim Fakültesi olarak Milli Eğitim Kurumu ile doğrudan çok güçlü organik bir bağımız var. İlişkilerimiz her zaman devam ediyor. Bugünkü toplantımızın da bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve farklı boyutlarda neler yapılabilir bunları değerlendirmek üzere son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün bize burada eşlik eden tüm meslektaşlarıma, okul idarelerine ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmasına “MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Üniversitemizin zenginliği, akademik kapasitesi ile içinde yaşadığımız topluma daha fazla değer üretmek istiyoruz. Bu çerçevede uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bugün burada bahsedeceğimiz bir kariyer geliştirme sistemimiz var.  Bu sistemi sizlere anlatacağız. Çocuklarımızın mesleki ve üniversite tercihlerinde elde ettikleri başarılar bizim için hayati önem taşıyor. Dolayısıyla onların tercihlerine yön verebileceğimiz güçlü bir kariyer sistemimiz var. Bu kariyer sistemini hayata geçirebilirsek sizlerin ve öğrencilerin hizmetine sunabilirsek ne mutlu bize. Bu sistemde yaklaşık 150 civarında soruyu yanıtlayan öğrenciler hangi mesleklere uygun olduklarını, hangi alanda yetkinlikleri olduğunu görebiliyor. Böylece gençlerimizi daha iyi bir yönlendirme şansı buluyoruz. ”
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından toplumsal katkı politikası bağlamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Birliği ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Açılış konuşmaları ile devam eden programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salim Oğuz konuştu. Oğuz konuşmasında “ MAKÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü ile eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır. Üniversitemiz ve kurumumuz arasındaki bu iş birliği eğitim alanında yeni ufuklar açacak bir adımı temsil etmekle birlikte öğrencilerimizin ve toplumun genelinde eğitim kalitesini artıracağına inancımız tamdır. MAKÜ’nün bilgi birikimi ve deneyimi ile öğrencilerimize daha geniş bir eğitim yelpazesi sunma fırsatı doğacaktır. Bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize ve MAKÜ yönetimine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar “Eğitim Fakültesi olarak Milli Eğitim Kurumu ile doğrudan çok güçlü organik bir bağımız var. İlişkilerimiz her zaman devam ediyor. Bugünkü toplantımızın da bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve farklı boyutlarda neler yapılabilir bunları değerlendirmek üzere son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün bize burada eşlik eden tüm meslektaşlarıma, okul idarelerine ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasına “ MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Üniversitemizin zenginliği, akademik kapasitesi ile içinde yaşadığımız topluma daha fazla değer üretmek istiyoruz. Bu çerçevede uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bugün burada bahsedeceğimiz bir kariyer geliştirme sistemimiz var.  Bu sistemi sizlere anlatacağız. Çocuklarımızın mesleki ve üniversite tercihlerinde elde ettikleri başarılar bizim için hayati önem taşıyor. Dolayısıyla onların tercihlerine yön verebileceğimiz güçlü bir kariyer sistemimiz var. Bu kariyer sistemini hayata geçirebilirsek sizlerin ve öğrencilerin hizmetine sunabilirsek ne mutlu bize. Bu sistemde yaklaşık 150 civarında soruyu yanıtlayan öğrenciler hangi mesleklere uygun olduklarını, hangi alanda yetkinlikleri olduğunu görebiliyor. Böylece gençlerimizi daha iyi bir yönlendirme şansı buluyoruz. ”

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.