Milletvekili Akbulut: 'Süt ve buzağı desteklemeleri hala yatmadı'

DÜNYA 16.04.2024 - 23:30, Güncelleme: 16.04.2024 - 23:30 3309 kez okundu.
 

Milletvekili Akbulut: 'Süt ve buzağı desteklemeleri hala yatmadı'

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Yem fiyatlarının artışını durdurmadığımız müddetçe süt fiyatlarındaki artışın hiçbir mana ifade etmiyor. Ne üretici ne de tüketicinin mutlu olmadığı bir tablo ile bizi karşı karşıya bırakıyor” dedi.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, süt ve buzağı desteklemelerinin halen süt üreticileri ve yetiştiricilerin hesabına yatırılmadığını hatırlattı. Çiğ sütün litre fiyatına yapılan zam oranının yem fiyatlarındaki artışlar nedeniyle hiçbir anlam ifade etmediğini de kaydeden Milletvekili Akbulut, “Çiğ süt fiyatına yüzde 8,5 zam geldi ama ne yazık ki yem fiyatları başta olmak üzere birçok maliyet tablosuna baktığımızda bu zam fiyatının çok yeterli olmadığını düşünüyoruz. Yine süt üreticilerimiz ve çiftçilerimiz desteklemelerin bir çoğunu seçim öncesinde aldılar. Yalnız süt ve buzağı desteklemeleri ne yazık ki hesaplarına yatmadı tabi bu yem fiyatlarının artışını durdurmadığımız müddetçe süt fiyatlarındaki artışın hiçbir mana ifade etmediği ne üreticinin ne de tüketicinin mutlu olmadığı bir tablo ile bizi karşı karşıya bırakıyor. Muhakkak ki maliyet tablosu çıkarılmalı, olası maliyet artışları destekleme adı altında üreticilerimize geri ödenmelidir” şeklinde konuştu.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Yem fiyatlarının artışını durdurmadığımız müddetçe süt fiyatlarındaki artışın hiçbir mana ifade etmiyor. Ne üretici ne de tüketicinin mutlu olmadığı bir tablo ile bizi karşı karşıya bırakıyor” dedi.


CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, süt ve buzağı desteklemelerinin halen süt üreticileri ve yetiştiricilerin hesabına yatırılmadığını hatırlattı.
Çiğ sütün litre fiyatına yapılan zam oranının yem fiyatlarındaki artışlar nedeniyle hiçbir anlam ifade etmediğini de kaydeden Milletvekili Akbulut, “Çiğ süt fiyatına yüzde 8,5 zam geldi ama ne yazık ki yem fiyatları başta olmak üzere birçok maliyet tablosuna baktığımızda bu zam fiyatının çok yeterli olmadığını düşünüyoruz. Yine süt üreticilerimiz ve çiftçilerimiz desteklemelerin bir çoğunu seçim öncesinde aldılar. Yalnız süt ve buzağı desteklemeleri ne yazık ki hesaplarına yatmadı tabi bu yem fiyatlarının artışını durdurmadığımız müddetçe süt fiyatlarındaki artışın hiçbir mana ifade etmediği ne üreticinin ne de tüketicinin mutlu olmadığı bir tablo ile bizi karşı karşıya bırakıyor. Muhakkak ki maliyet tablosu çıkarılmalı, olası maliyet artışları destekleme adı altında üreticilerimize geri ödenmelidir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.