AK Parti Mühürlü Oylar Ortaya Çıktı!

DÜNYA 31.03.2024 - 16:25, Güncelleme: 31.03.2024 - 16:27 1709 kez okundu.
 

AK Parti Mühürlü Oylar Ortaya Çıktı!

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, beş yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek amacıyla bugün sandık başına gitti
Doğu illerinde ihmaller ve hileler gündeme geldi. DEM Partili vekiller, ‘taşıma’ yoluyla illere getirilen asker ve polislere dikkat çekerken, bir yandan AK Parti mühürlü pusulalar ortaya çıktı. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş sandık kurulu başkanlarına seslendi; Yeşiltaş, tutanakların oylar sayılmadan önce imzalatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. 'DİKKATLİ DAVRANILMALI' “Sandık kurulu başkanları bu konuda dikkatli davranmalı, sandık kurulu üyelerine de böyle bir zorlamada bulunulamaz. Halkımızı sayım sürecinde oy kullandıkları sandıklara davet ediyorum” dedi. 'BOŞ TUTANAKLAR İMZALATILIYOR' Boş tutanakların imzalatılmaya çalışıldığına dair sandık görevlilerinden bilgi aldıklarını vurgulayan Yeşiltaş, şunları söyledi: “Bazı sandık kurulu başkanları boş tutanakları sandık görevlilerine imzalatmaya çalışıyor. Sandık kurulu görevlilerimiz ve müşahitlerimiz bu usulsüzlükle ilgili erken imza vermeyip, itirazda bulunarak tutanak tutuyor. Hatta bazı yerlerde kendilerini seçim kurulu görevlisi olarak tanıtıp imzalamanız gerekiyor şeklinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Okul sorumlularımız ve sandık görevlilerimiz bu konuda eğitimli oldukları için boş tutanakları imzalamıyor. Ancak diğer partilerin sandık görevlilerinin imzaladığının bilgilerini alıyoruz. Okul sorumlularımız ve avukatlarımız itirazlarını yaptı. İl, ilçe seçim kurullarını, emniyet güçlerini tedbir almaya davet ediyorum. Halkımızın oyları bize emanettir. Her bir oyu koruyacak tedbirlerimiz hazırdır. Tüm halkımızı sandıklar kapandıktan sonra, oy kullandıkları yerlere giderek sayıma katılmaya davet ediyorum.” ŞANLIURFA'DA AK PARTİ MÜHÜRLÜ PUSULALAR ÇIKTI Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde AK Parti mührü bulunan pusulaların ortaya çıkması, sosyal medyada geniş yankı buldu. Usulsüzlük ve ihmal iddiaları gündemi sarstı.
Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, beş yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek amacıyla bugün sandık başına gitti



Doğu illerinde ihmaller ve hileler gündeme geldi. DEM Partili vekiller, ‘taşıma’ yoluyla illere getirilen asker ve polislere dikkat çekerken, bir yandan AK Parti mühürlü pusulalar ortaya çıktı. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş sandık kurulu başkanlarına seslendi;

Yeşiltaş, tutanakların oylar sayılmadan önce imzalatılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

'DİKKATLİ DAVRANILMALI'
“Sandık kurulu başkanları bu konuda dikkatli davranmalı, sandık kurulu üyelerine de böyle bir zorlamada bulunulamaz. Halkımızı sayım sürecinde oy kullandıkları sandıklara davet ediyorum” dedi.

'BOŞ TUTANAKLAR İMZALATILIYOR'
Boş tutanakların imzalatılmaya çalışıldığına dair sandık görevlilerinden bilgi aldıklarını vurgulayan Yeşiltaş, şunları söyledi: “Bazı sandık kurulu başkanları boş tutanakları sandık görevlilerine imzalatmaya çalışıyor. Sandık kurulu görevlilerimiz ve müşahitlerimiz bu usulsüzlükle ilgili erken imza vermeyip, itirazda bulunarak tutanak tutuyor. Hatta bazı yerlerde kendilerini seçim kurulu görevlisi olarak tanıtıp imzalamanız gerekiyor şeklinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Okul sorumlularımız ve sandık görevlilerimiz bu konuda eğitimli oldukları için boş tutanakları imzalamıyor.

Ancak diğer partilerin sandık görevlilerinin imzaladığının bilgilerini alıyoruz. Okul sorumlularımız ve avukatlarımız itirazlarını yaptı. İl, ilçe seçim kurullarını, emniyet güçlerini tedbir almaya davet ediyorum. Halkımızın oyları bize emanettir. Her bir oyu koruyacak tedbirlerimiz hazırdır. Tüm halkımızı sandıklar kapandıktan sonra, oy kullandıkları yerlere giderek sayıma katılmaya davet ediyorum.”

ŞANLIURFA'DA AK PARTİ MÜHÜRLÜ PUSULALAR ÇIKTI
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde AK Parti mührü bulunan pusulaların ortaya çıkması, sosyal medyada geniş yankı buldu. Usulsüzlük ve ihmal iddiaları gündemi sarstı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.